aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜιροσάβλιεβιτς: «Αδύνατον να είναι μόνο φετινό το πρόβλημα στον ΑΠΟΕΛ»

Μιροσάβλιεβιτς: «Αδύνατον να είναι μόνο φετινό το πρόβλημα στον ΑΠΟΕΛ»

Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς: Ένα όνομα, ολόκληρη ιστορία. Ο Σέρβος επιθετικός δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι είναι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που άλλαξαν την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Μέλος της ομάδας που πανηγύρισε την ιστορική πρώτη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ένα χρόνο ενωρίτερα πήρε την σπουδαία πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι.

Πλέον εργάζεται με επιτυχία ως Αθλητικός Διευθυντής της Τσουκαρίτσκι (είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στη Σερβία) και μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων χαρακτηρίζοντας το γκολ επί της Τσέλσι στο Λονδίνο ως το κορυφαίο της καριέρας του, εκτίμησε πως τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι μόνο φετινά και συνέστησε υπομονή στους φίλους των γαλαζοκιτρίνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Νέναντ, που σε βρίσκουμε τώρα; «Είμαι στο Βελιγράδι, είμαι καλά, εργάζομαι. Δουλεύω στην Τσουκαρίτσκι και παρακολουθώ την ομάδα Νέων αυτή τη στιγμή».

Παρακολουθείς τον ΑΠΟΕΛ; Είχε κάκιστη πορεία φέτος… «Σχεδόν ξέρω τα πάντα. Έχω πολλούς φίλους στον ΑΠΟΕΛ, είναι το δεύτερο μου σπίτι ο ΑΠΟΕΛ. Ξέρω τι έγινε φέτος στον ΑΠΟΕΛ, ήταν μια κακή χρονιά και δεν σας το κρύβω ότι είμαι απογοητευμένος. Ξέρω ότι αγωνίζεται στα πλέι άουτ φέτος και δεν θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Περίμενες αυτή την αποτυχημένη πορεία; «Όχι δεν το περίμενα, ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του ΑΠΟΕΛ δεν περίμενε αυτή την πορεία. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων είχαν προβλήματα, δεν ήταν ξαφνικό. Πέρσι είδα κάποια παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ από το γήπεδο, όταν ήρθα στη Λευκωσία. Ίσως να είναι πρόβλημα γενικότερα, ίσως οι παίκτες να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όμως, υπάρχουν και αυτοί που φέρνουν τους παίκτες και δεν ήταν οι καταλληλότερες επιλογές. Μου προκάλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη η πορεία του ΑΠΟΕΛ».

Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε η φετινή αποτυχία; «Δεν μπορεί να είναι πρόβλημα μόνο αυτής της χρονιάς, είναι αδύνατον! Να παίζεις ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων και την επόμενη σεζόν να υποβιβάζεσαι στο γκρουπ υποβιβασμού. Πιστεύω είναι προϊόν λαθών προηγούμενων χρόνων. Είναι προβλήματα που υπήρχαν, κι άλλα προβλήματα που μεγάλωναν και αυτό είναι το αποτέλεσμα».

Επί δικής σου εποχής υπήρχαν παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα στον ΑΠΟΕΛ. Πιστεύεις ότι τώρα απουσιάζουν τέτοιες προσωπικότητες; «Ναι, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν προσωπικότητες την ομάδα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν γνωρίζω πολλά. Αλλά αν υπήρχαν τέτοιοι παίκτες θα ήταν αδύνατο να χάνει ο ΑΠΟΕΛ τόσα παιχνίδια. Για μένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο και πρέπει να κερδίζει σε κάθε ματς είτε παίζει με την Ομόνοια, τον Απόλλωνα, την Άχνα ή την Σαλαμίνα. Φέτος έχασα σε απίστευτα πολλά παιχνίδια».

Όταν δέχθηκες την πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, ήταν εύκολο για σένα να αποδεχθείς την πρόταση; «Ειλικρινά δεν ήξερα τίποτα για την Κύπρο, δεν ήξερα τίποτα για καμία ομάδα. Τότε έπαιζα στην Ισπανία, σε Πριμέρα και Σεκούντα Ντιβιζιόν και δεν ήταν εύκολο να έρθω στην Κύπρο. Αλλά όταν ήρθα, μετά από λίγους μήνες κατάλαβα ότι ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου. Συνάντησα ένα πραγματικά σπουδαίο κλαμπ, φανταστικούς οπαδούς και ποτέ δεν θα το μετανιώσω».

Τι θυμάσαι περισσότερο από τη θητεία σου στον ΑΠΟΕΛ και τι κρατάς καλά φυλαγμένο; «Στην πραγματικότητα, τα πάντα! Εντάξει, στην αρχή ήταν δύσκολες στιγμές στο Σύλλογο. Κερδίσαμε το Κύπελλο, μετά αποκλειστήκαμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στη συνέχεια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και παίξαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν η κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου. Ήταν εκπληκτικό να παίζεις σε τέτοιους αγώνες μπροστά στο κοινό του ΑΠΟΕΛ. Η μοναδική κακή στιγμή που είχα στον ΑΠΟΕΛ στα 3,5 χρόνια θητείας μου ήταν ο τραυματισμός μου».

Πια ήταν η καλή στιγμή σου; Το γκολ επί της Τσέλσι στο Λονδίνο; Το γκολ επί της Ατλέτικο ή το τέρμα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι; «Η δουλειά μου ήταν να σκοράρω τέρματα. Κάθε γκολ για μένα ήταν ξεχωριστό, είναι μία ιδιαίτερη ιστορία. Αλλά, εντάξει μάλλον το γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το κορυφαίο. Μια φορά στην καριέρα σου σκοράρεις γκολ επί της Τσέλσι στο Λονδίνο. Δεν έχουν και πολλοί παίκτες την ευκαιρία να σκοράρουν στο Λονδίνο. Αλλά κάθε γκολ που πέτυχα και βοήθησα την ομάδα έχει τη δική του αξία».

Είναι κάτι που θέλεις να πεις στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ; «Να έχουν υπομονή και ελπίζω ότι είναι απλά μια κακή στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Απ’ ότι ξέρω είναι η χειρότερη στιγμή των τελευταίων 20 χρόνων και εύχομαι σύντομα ο ΑΠΟΕΛ θα επανέλθει στον δρόμο της προηγούμενης δεκαετίας, να κατακτά τίτλους και να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Θυμάσαι κάποιο σύνθημα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ; «Ναι, αλλά δεν μπορώ να το πω τώρα στον αέρα. Φυσικά θυμάμαι και το “Μίρο”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ