aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜίλησε κανείς για ηθική;

Μίλησε κανείς για ηθική;

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν πρόλαβε να στηθεί η μπάλα στη σέντρα και να σου οι κοκορομαχίες, οι αντιπαλότητες και τα περί ηθικής. Δυστυχώς δεν αρχίσαμε καλά και ευχόμαστε να δοθεί άμεσα ένα τέλος, να μη δοθεί συνέχεια αφού η σεζόν ακόμη δεν άρχισε. Ο Νίκος Κίρζης θέλησε δημόσια να προβεί σε καταγγελία, όπως είπε, γιατί ο ΑΠΟΕΛ ενόχλησε ποδοσφαιριστή της ομάδας του παραμονές του μεταξύ τους αγώνα για το σούπερ καπ.

Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε μέσω Πρόδρομου Πετρίδη ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο και ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ήθος. Όλα αυτά το βράδυ της Τετάρτης στην κάμερα του Sigma, που μετέδωσε τηλεοπτικά τον αγώνα. Χθες ο Απόλλων θέλησε να απαντήσει, ακολούθησε ο ΑΠΟΕΛ και στην πορεία… πετάχτηκε και η ΑΕΚ με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, ρίχνοντας κι αυτός βολές κατά του ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησε απάντηση των γαλαζοκιτρίνων μέσω των social media. Όλα αυτά μέχρι χθες το μεσημέρι. Μέσα σε λίγες ώρες είχαμε αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων, τοποθετήσεων, δηλώσεων.

Όσο για τα περί ηθικής, ένα ξέρω: στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο), πολλές φορές ποδοπατείται. Δυστυχώς γίναμε πολλές φορές μάρτυρες γεγονότων που επιβεβαιώνουν το πιο πάνω. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, ο καθένας βλέπει πώς θα γίνει η δουλειά του, ποιο είναι το όφελος για την ομάδα του, τον σύλλογό του, ακόμη και για προσωπικά συμφέροντα.

Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να μιλά για ηθική στο ποδόσφαιρο. Πάει, χάθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως να υπήρχε ηθική όταν το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό, παιζόταν στο χώμα, αλλά και πάλι γίνονταν ανήθικα πράγματα. Από όλους γίνονται, λίγο ή πολύ, ενέργειες που μπορεί να μην είναι θεμιτές, να προσβάλουν ή να μειώνουν ανθρώπους.

Ας χαμηλώσουν οι τόνοι όσοι είναι νωρίς. Ο ανταγωνισμός αναμένεται έντονος και το πρωτάθλημα ακόμη δεν άρχισε. Από τις ενέργειες και δηλώσεις των παραγόντων θα κυλήσει ή όχι ομαλά η νέα σεζόν. Καλό είναι να προσέχουν τι δηλώνουν οι παράγοντες, ιδιαίτερα για ηθική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ