aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜια παλιά γνώριμη (φαβορί) για αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ (pics)

Μια παλιά γνώριμη (φαβορί) για αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ (pics)

Με τη νικήτρια του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) – Σουτζέσκα (Μαυροβούνιο) κληρώθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, στο ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Σλόβαν. Μάλιστα, η ομάδα από την Σλοβακία είναι γνώριμη για τους γαλαζοκίτρινους, καθώς την βρήκαν ξανά στον δρόμο τους την σεζόν που έφθασαν μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2011-2012).

Για την ιστορία, στον πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΓΣΠ, ο αγώνας έληξε ισόπαλος (0-0), με τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει πανηγυρικά την πρόκριση του στην επόμενη φάση (πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ) μέσα στην Σλοβακία, καθώς κέρδισε την Σλόβαν με 2-0 (58′ Αλμέιδα, Μαντούκα 90+4′).

Οι πρωταθλητές Σλοβακίας, ιδρύθηκαν το 1919 και αγωνίζονται στο Τεχέλνε Πολ, ένα γήπεδο χωρητικότητας 22.500 θέσεων, στο οποίο εγκαταστάθηκαν το 2018. Η Σλόβαν επέστρεψε στην κορυφή του σλοβάκικου πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια, κατακτώντας άνετα τον τίτλο με 17 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ντουνάσκα. Προπονητής της είναι ο 43χρονος Σέρβος Μάρτιν Σεβέλα. Στα 100 χρόνια ζωής τους, οι Σλοβάκοι έχουν κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα, οκτώ κύπελλα και ένα σούπερ καπ.

Όσο αφορά στο ρόστερ τους, διαθέτουν ένα βαρύ… πυροβόλο τον αρχισκόρερ Άντραζ Σποράρ, τον οποίο αγόρασαν τον Ιανουάριο του 2018 με ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Σλοβένος επιθετικός την περασμένη περιόδο ήταν εντυπωσιακός, καθώς σκόραρε 29 γκολ σε 30 συμμετοχές, ενώ έδωσε 4 ασίστ.

Αξίζει αναφερθεί ότι στην Σλόβαν Μπρατισλάβα, προπονητής ήταν ο Κύπριος, Νίκι Παπαβασιλείου, ο οποίος ήταν στην σλοβάκικη ομάδα την περίοδο 2015-2016.

Οι αγώνες με του ΑΠΟΕΛ θα διεξαχθούν στις 23/24-07 και 30/31-07. Ο πρώτος αγώνας θα είναι εκτός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ