aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜια ακόμα μεγάλη παρτίδα για τον Πρόδρομο

Μια ακόμα μεγάλη παρτίδα για τον Πρόδρομο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είναι πρωτοφανές -απ’ όλες τις απόψεις- τα όσα συντελούνται στον ΑΠΟΕΛ. Εμφανίσεις, κριτική, φωνές, μουρμούρα και τα λαϊκά δικαστήρια που έχουν στηθεί. Κάποιοι ενδεχομένως να τα θεωρούν και… φυσιολογικά, αλλά όταν διαβάζεις τίτλους, «κλινικά νεκρός», «στον αναπνευστήρα» και πάει λέγοντας, δεν ξέρεις τι να σκεφτείς. Ok ο φετινός ΑΠΟΕΛ (επιεικώς) δεν βλέπεται, τίποτα δεν του βγαίνει, αλλά όχι κι έτσι.

Το σίγουρο είναι πως η σεζόν -εφόσον συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο- θα πάει στράφι και το κακό είναι πως αν οι γαλαζοκίτρινοι δεν προσέξουν, είναι πολύ πιθανόν τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα! Ας μην κινδυνολογώ (αν και κάποιοι θα έπιασαν το υπονοούμενο) γιατί υπάρχει περίπτωση ο ΑΠΟΕΛ να συνέλθει από τον αγωνιστικό λήθαργο, από τον «εφιάλτη» που βιώνει και να προλάβει το τρένο. Ειδικά όσο οι αντίπαλοί του, όπως καλή ώρα η ήττα της Ομόνοιας από τον Εθνικό, της Ανόρθωσης από τον Ολυμπιακό και του Απόλλωνα από την ΕΝΠ, του δίνουν λόγους για να ελπίζει. Δύσκολο θα πείτε, πλην όμως όχι απίθανο για τον ΑΠΟΕΛ που στο παρελθόν έδειξε πως έχει στο DNA του τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν μια μεγάλη ομάδα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Προβληματισμός και απόδοση ευθυνών

Επί του παρόντος βέβαια δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις και όπως είναι φυσικό και λογικό η μπάλα παίρνει (και) τη διοίκηση, που προσπαθεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και καθαρό μυαλό για να προχωρήσει στο επόμενο «level». Ποιο θα είναι αυτό κανένας δεν μπορεί να το γνωρίζει. Μάλλον τα λάθη έγιναν πιο μπροστά για να φτάσει η ομάδα εδώ που έφτασε, γι’ αυτό και η παρτίδα μοιάζει να έχει χαθεί. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι περιμένουν πλέον την επόμενη κίνηση του Πρόδρομου Πετρίδη, αφού όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν εκεί που η πλειοψηφία είχε τον ΑΠΟΕΛ «τελειωμένο», έκανε την κίνηση ματ. Επαναλαμβάνω όμως: Μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή και με τις επικρατούσες συνθήκες και δεδομένα;

Προσωπική ταπεινή εκτίμηση, δεν μπορεί. Δεν θα πάρω όμως όρκο. Κατ’ αρχάς γιατί ακόμα κι αν ο ΑΠΟΕΛ δεν βλέπεται, αν και βρίσκεται πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή και δεν φαίνεται φως από πουθενά, το παρελθόν έχει διδάξει πως, «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»!

Και για τελευταίο θα πω κι αυτό: Δεν μπορεί αυτή η ομάδα, αυτοί οι παίκτες που έφτασαν σε πρόκριση στους ομίλους του Europa League, να προκρίθηκαν στους «32» και να φιλοδοξούν (όσο κι αν αυτή την ώρα ακούγεται σαν ανέκδοτο) να προχωρήσουν στους «16» να μην έχει -αν μη τι άλλο- παλμό και καρδιά να ξανασταθεί στα πόδια της και να ξαναγίνει ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ