aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Μη σταματάς ούτε λεπτό…»

«Μη σταματάς ούτε λεπτό…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, η διοίκηση φρόντισε μέσω Twitter, να περάσει το ακόλουθο μήνυμα προς κάθε ΑΠΟΕΛίστα: «Μη σταματάς ούτε λεπτό…». Το χιλιοτραγουδημένο σύνθημα των οπαδών του συλλόγου, οι οποίοι θα δώσουν βροντερό «παρών» στις εξέδρες του ΓΣΠ, προσδοκούν στον σύλλογο πως θα μετουσιώσουν σε πράξεις οι ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου, «πατώντας» τους πρωταθλητές Ρουμανίας.

Με την ορμή των χιλιάδων φίλων της ομάδας που θα προσπαθήσουν να αποτελέσουν την «ασπίδα», υπάρχει η πίστη πως ο Θρύλος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα επιβληθεί της Βιτόρουλ, θα ανατρέψει την ήττα του πρώτου 90λεπτου που διεξήχθη επί ρουμάνικου εδάφους (0-1) και ένα από τα χαρτάκια που θα βρίσκονται στα μπαλάκια της κλήρωσης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα γράφει ΑΠΟΕΛ και όχι Βιτόρουλ!

Και για να καταφέρει η ομάδα να υλοποιήσει τον στόχο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως το αποψινό, εννοείται πως η εμφάνιση δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτές που προηγήθηκαν. Για να ακριβολογούμε, επιβάλλεται να είναι σαφώς πολύ καλύτερη η απόδοση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Κοντάνζα.

Οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να μπουν δυνατά και αποφασιστικά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό, κερδίζοντας τις πλείστες μονομαχίες, ιδιαιτέρως αυτές στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, βάζοντας παραλλήλως ακόμη περισσότερο στην εξίσωση στον κόσμο που θα διαδραματίσει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταθέσουν πάθος, πείσμα και δύναμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου οι πρωταθλητές μας, να μοιάζουν σαν «στρατιώτες» που μάχονται στο μέτωπο, ώστε να ανοίγουν λεπτό προς λεπτό όλο και πιο πολύ τον δρόμο προς την πρόκριση.

Ο Γιώργος Δώνης που θα κάνει το ντεμπούτο πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ξέρει πολύ καλά πως οι παίκτες του θα πρέπει να μετουσιώσουν σε πράξεις τις πλείστες τουλάχιστον εντολές που τους δίνει τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να εκτοξευτούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Γνωρίζει και το άλλο ο Ελλαδίτης προπονητής. Ποιο; Πως, με την ψυχολογία δεν κερδίζεις παιχνίδια. Καλή η θετική αύρα που διαχέεται πριν από τη σέντρα που οπλίζει άπαντες με αισιοδοξία, αλλά αυτό το… συστατικό στοιχείο επιβάλλεται να εμπλουτιστεί από πολλά άλλα. Μόνο έτσι θα καταφέρει ο Θρύλος να καταβάλει την αντίσταση της ομάδας του Χάτζι, αποτυπώνοντας εν τέλει την ανωτερότητά της.

Το ερωτηματικό σε άμυνα και εξτρέμ

Ο Μπόι Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Ζίφκο Μιλάνοφ, Ρομπέρτο Λάγο και στο κέντρο της οπισθοφυλακής δύο εκ των Γιώργο Μερκή, Χεσούς Ρουέδα, Καρλάο. Σε ρόλο αμυντικών μέσων θα βρεθούν οι Νούνο Μοράις, Βινίσιους Ολιβέιρα από τους οποίους περιμένει πάρα πολλά ο Γιώργος Δώνης ώστε να έχουν πρωτίστως συνοχή οι γραμμές. Στις πτέρυγες του κέντρου τις δύο θέσεις διεκδικούν οι Γιώργος Εφραίμ, Βάντερ Βιέιρα, Τόμι Ορ, Στάθης Αλωνεύτης και λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Ιγκόρ ντε Καμάργκο αναμένεται πως θα βρεθεί ο Φακούντο Μπερτόλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ