aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜετεγγραφές: Ο τελευταίος λόγος στον Μπέιν

Μετεγγραφές: Ο τελευταίος λόγος στον Μπέιν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κάθε άλλο παρά άγνωστα ήταν τα κριτήρια που τέθηκαν στη διαδικασία αξιολόγησης ώστε να προκριθεί ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Βασική προτεραιότητα ήταν να διαθέτει την προσωπικότητα και την ικανότητα ώστε να περάσει τα «θέλω» στους ποδοσφαιριστές και παραλλήλως να έχει το προπονητικό υπόβαθρο για να κάνει τον Θρύλο ακόμη πιο ελκυστικό στον αγωνιστικό χώρο. Και ο έμπειρος Μάριο Μπέιν με θητεία σε πολύ πιο προηγμένα πρωτάθλημα από το κυπριακό και με 76 αγώνες στο βιογραφικό σημείωμά του στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, κρίθηκε ο καταλληλότερος.  

Δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην εξεύρεση του νέου…. αφεντικού στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», κάτι που πιστώνεται στη διοίκηση και ο Ολλανδός κόουτς που βρίσκεται στην Τουρκία (ολοκληρώνει τις συμβατικές του δεσμεύσεις με τη Φενέρμπαχτσε) έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να γίνει γνώστης όλων των πτυχών που αφορούν στον ΑΠΟΕΛ.

Αφού πληροφορήθηκε για την κουλτούρα της ομάδας, τις απαιτήσεις του κόσμου, ολοκληρώνει λίαν συντόμως και τη σκιαγράφησή του σχετικά με το έμψυχο δυναμικό. Εκτός από τη λεπτομερή ανάλυση που του έγινε από τον Τόζα Σάπουριτς, Χουάνχο Λορένθο και Γιώργο Κωστή, αφιερώνει αρκετές ώρες βλέποντας βίντεο προκειμένου να σχηματίσει και ο ίδιος τη δική του άποψη για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Αυτό, ασφαλώς, δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο, αφού επιθυμεί να αποκρυπτογραφήσει το έμψυχο δυναμικό στις προπονήσεις που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου, καταλήγοντας σε ακόμη πιο ασφαλή συμπεράσματα. «Δεν με νοιάζουν τα ονόματα. Θα αγωνίζονται όσοι το αξίζουν», φρόντισε να διαμηνύσει στη διοίκηση, κάτι που θα μοιραστεί προφανώς και με τους παίκτες ώστε να τους αφυπνίσει ενόψει ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Την ίδια ώρα, κινεί τα νήματα όσον αφορά στις προσθήκες. Έχει καθημερινή επικοινωνία με τα άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή προγραμματισμού καθώς προτείνονται πολλοί παίκτες, οι οποίοι αξιολογούνται. «Φιλτράρονται» από τους Λορένθο, Σάπουριτς και όταν κάποιος εξ αυτών προκριθεί, από εδώ και έπειτα τον τελικό λόγο έχει ο Μπέιν.

Δηλαδή, όσοι αξιολογηθούν θετικά «αποστέλλονται» στον Ολλανδό προπονητή και αυτός κάνει την τελική επιλογή. Εννοείται πως και ο έμπειρος κόουτς έχει θέσει σε εφαρμογή τις γνωριμίες του, μιλά με παίκτες υψηλού επιπέδου που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά προκύπτουν επί της παρούσης με ορισμένους εξ αυτών αντικειμενικές δυσκολίες. Όπως είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος και το οικονομικό κομμάτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ