aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜετά το αρχικό «σοκ», έπιασε πυροβόλο ο ΑΠΟΕΛ! (pics)

Μετά το αρχικό «σοκ», έπιασε πυροβόλο ο ΑΠΟΕΛ! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε εύκολα του ουραγού Εθνικού Άχνας με 7-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας για ακόμα μία αγωνιστική, με τρεις αγωνιστικές να παραμένουν για την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός, ο οποίος μετά την ήττα του έπεσε και μαθηματικά στην Β’ Κατηγορία, άνοιξε το σκορ και «σόκαρε» τον ΑΠΟΕΛ στο 20’ με τον Α. Ηλία, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι δεν δυσκολεύτηκαν να «γυρίσουν» το παιχνίδι με τον Ενσούε που πέτυχε δύο γκολ (35’, 67’), ενώ από ένα πέτυχαν οι Ντε Καμάργκο (53’), Ζαχίντ (74’), Μοράις (80’), Φαρίας (88’) και Ντελατόρε (90’+2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Μετά από 25 χρόνια στην Β’ Κατηγορία ο Εθνικός Άχνας

Πολύ επιθετικά μπήκε στην αναμέτρηση ο ΑΠΟΕΛ, χάνοντας και μία κλασσική ευκαιρία με μία κεφαλιά του Ντε Καμάργκο στο 10’ που πέρασε έξω, αλλά ο Εθνικός προηγήθηκε στο 20’ μετά από πέναλτι που κέρδισε, από ανατροπή του Πέρεθ στον Α. Ηλία. Ο Πέρεθ απέκρουσε το πέναλτι του Χαραλάμπους, αλλά στην επαναφορά ο Α. Ηλία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και άνοιξε το σκορ. Στο 35’ ο Ενσούε με πρόβολη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ έκανε το 1-1, σκορ με το οποίο τελείωσε και το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο «γύρισε» το παιχνίδι, αλλά έκανε και πάρτι απέναντι στον Εθνικό αφού σκόραρε έξι γκολ με γυριστό σουτ του Ντε Καμάργκο στο 53’, πλασέ του Ενσούε στο 67’, σουτ του Ζαχίντ στο 74’, εκτέλεση πέναλτι του Μοραις στο 80’, κεφαλιά του Φαρίας στο 88’ και προβολή του Ενσούε στο 90’+2.

Στην επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί απέναντι στην Πάφο στο «Στέλιος Κυριακίδης» (11/2), ενώ ο Εθνικός Άχνας θα υποδεχθεί την Δόξα στο Δασάκι (10/2).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Ενσούε, Πολιακόφ, Βούρος, Αλεξάνδρου, Μοράις (80’ Φαρίας), Ζαχίντ, Σάλαϊ, Εμπεσίλιο, Αλωνεύτης (63’ Ντελατόρε), Ντε Καμάργκο (76’ Μακρής).

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Ιωάννου, Μελάς, Ρόγκατς Κουσιάπας, Αρέστη, Κκονέ (71’ Ανδρέου), Κ. Ηλία (73’ Μούσιτς), Α. Ηλία, Χαραλάμπους (89’ Κατζιής), Παπαγεωργίου.

Σκόρερ: 35’, 67’ Ενσούε, 53’ Ντε Καμάργκο, 74’ Ζαχίντ, 80’ Μοράις (πεν.), 88’ Φαρίας, 90’+2 Ντελατόρε / 21’ Α. Ηλία.

Κίτρινες: Ιωάννου.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Βοηθοί Διαιτητές: Ιωάννης Λαζάρου και Σωτήρης Βίκτωρος.

Τέταρτος: Νικόλας Στ. Νικολάου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ