aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜερκής: Ρεκόρ καριέρας από τον Οκτώβριο!

Μερκής: Ρεκόρ καριέρας από τον Οκτώβριο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Λέτε στα 35 του χρόνια να άρχισε να μετανιώνει που έκανε καριέρα ως κεντρικός αμυντικός και όχι ως σέντερ φορ; Ο Γιώργος Μερκής είναι πολύ παραγωγικός στην τρέχουσα σεζόν, φτάνοντας τα πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και επειδή ψυλλιαστήκαμε τη δουλειά, ανατρέξαμε στο αρχείο ματς και πιάσαμε λαβράκι. Ο διεθνής σέντερ μπακ του ΑΠΟΕΛ έκανε ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν σκοράροντας προψές απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και ακόμα… έχουμε Οκτώβριο!

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος για Χατζηλούκα: «Δεν αφορά πολύ κόσμο…»

Την αγωνιστική περίοδο 2014-15 είχε πετύχει τέσσερα τέρματα, τρία στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα και ένα με την Εθνική Κύπρου (5-0 την Ανδόρα στις 16/11/2014). Προψές στο «Αμμόχωστος», εκτός από επίδοση καριέρας ισοφάρισε και το ρεκόρ του σε παιχνίδια πρωταθλήματος. Μετρά τρία, καθώς είχαν προηγηθεί τα δύο στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, κάτι που είχε πετύχει με τον Απόλλωνα δύο φορές (2008-09, 2014-15).

Όσο για τα άλλα δύο τέρματά του, σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα της Καραμπάχ (1-2) και χάρισε το Σούπερ Καπ στον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΛ (1-0). Τέλος, για τους λάτρεις της στατιστικής, το προψεσινό ήταν το 25ο γκολ του Μερκή σε αγώνα πρωταθλήματος και το 34ο συνολικά στην καριέρα του (πρωτάθλημα 25, κύπελλο 5, Ευρώπη 2, Σούπερ Καπ 1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ