aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜερκής και Ζαχίντ έβγαλαν τον ΑΠΟΕΛ από τον αναπνευστήρα (vid & pics)

Μερκής και Ζαχίντ έβγαλαν τον ΑΠΟΕΛ από τον αναπνευστήρα (vid & pics)

Τη χαρά της νίκης μετά από 66 ολόκληρες μέρες γεύτηκε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι με γκολ των Μερκή (57’) και Ζαχίντ (πέναλτι 66’) επικράτησαν 2-0 της Δόξας στο ΓΣΠ σε εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και έβαλαν τέλος στον αγωνιστικό κατήφορο των τελευταίων έξι αγώνων, στους οποίους αγνοούσαν τη νίκη.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται με τους τρεις βαθμούς της νίκης ο ΑΠΟΕΛ ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, αφού έφτασε τους 13 βαθμούς και ανέβηκε στην 9η θέση. Η Δόξα έμεινε «άσφαιρη» για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι και με 14 βαθμούς είναι 8η.

Το ματς

Το γεγονός και μόνο ότι στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά της αναμέτρησης καταγράφηκαν μόλις δύο τελικές προσπάθειες και αυτές εκτός εστίας αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την εδαφική υπεροχή, είχε διάθεση να παίξει πιο γρήγορα αλλά η επιθυμία των παικτών του Μικ Μακάρθι δεν ήταν αρκετή για να επιβληθούν της Δόξας ή καλύτερα για να ασκήσουν ιδιαίτερη πίεση στην εστία του Σισκόφσκι.

Στο 13’ ο Κλωναρίδης έκανε παράλληλο γύρισμα, αλλά Νούχιου και Ατζίλι δεν κινήθηκαν έγκαιρα για να μπουν στην πορεία της μπάλας. Τρία λεπτά αργότερα ο Εγγλέζου πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ μετά από κάθετη πάσα του Κλωναρίδη, προτού γίνει απειλητικός ο Εντονγκαλά, ο οποίος στο 39’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Ο βραχύσωμος εξτρέμ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Γένσεν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σισκόφσκι, έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σκοπιανού τερματοφύλακα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να βάλει τέλος στην αγωνιστική κατρακύλα των τελευταίων δύο μηνών σφίγγοντας τη θηλιά στην άμυνα της Δόξας. Τη λύση έδωσε ο Γιώργος Μερκής. Όπως έπραξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ξελάσπωσε την ομάδα. Αφού οι μεσοεπιθετικοί των γαλαζοκιτρίνων «μπούκωσαν» για τα καλά ο Μερκής ανέλαβε δράση και με κεφαλιά στο 57’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι δίνοντας προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.

Στο 56′ ο Μουκτάρης ανέτρεψε τον Ζαχίντ εντός περιοχής και ο Νορβηγός με καταγωγή από το Πακιστάν ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, κλειδώνοντας τη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Μικ Μακάρθι): Σίλβα, Σιέλης, Μερκής, Ζορζ, Ζεράλδες, Γένσεν, Ζαχίντ (78′ Λουντεμό), Ατζίλι, Κλωναρίδης (71′ Μπεν Σαχάρ), Εντονγκαλά (84′ Γαβριήλ), Νούχιου.

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα, Πάντιτς, Μουκτάρης, Εγγλέζου, Τραϊτσέφσκι, Οικονομίδης, Ολιβέιρα, Λουίς Κάρλος (68′ Φιρμίνιο), Καραμόκο (78′ Ασαμόα), Σαντίκ (36′ Κίκας).

Σκόρερ: 57′ Μερκής, 66′ πεν. Ζαχίντ

Κίτρινες: 42′ Εντονγκαλά, 53′ Σιέλης.

Αποβολές:

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

4ος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ