aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜερκής: Η μεταμέλεια και ας παραμένει «κόκκινο πανί»

Μερκής: Η μεταμέλεια και ας παραμένει «κόκκινο πανί»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Απόλλωνας, από τότε που η κάρτα φιλάθλου ήταν στα… σκαριά, μέχρι το σημείο που εφαρμόστηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, δεν «κουβαλάει» τον κόσμο που είχε παλαιότερα σε παιχνίδια του στο Τσίρειο. Βέβαια, δεν είναι μόνο η κάρτα φιλάθλου που οφείλεται στην «εξαφάνιση» της μεγαλύτερης μάζας του κόσμου από τα γήπεδα, ισχύει αυτό για όλες τις ομάδες. Ωστόσο αυτά τα είπαμε πλειστάκις, δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν εκ νέου και ο λόγος αφορά στο ότι αλλού θέλουμε να καταλήξουμε.

Διαβάστε επίσης: Στο πέμπτο «καίγεσαι», απλά τα πράγματα!

Που; Στον «θόρυβο» που προκαλούσαν οι αποδοκιμασίες μεγάλης μερίδας κόσμου των κυανόλευκων προς τον Γιώργο Μερκή, πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο (1-1), αλλά και κατά τη διάρκειά του. «Θόρυβος», σε τόσο μεγάλο βαθμό, τόσα πολλά ντεσιμπέλ, που διερωτάσαι αν αξίζει να σπαταλάει τόση πολλή ενέργεια ο κόσμος σε αποδοκιμασίες, παρά στο να εμψυχώσει την ομάδα του. Άστε που ήταν τόσο δυνατός ο ήχος, σαν να υπήρχαν περισσότεροι οπαδοί στην κερκίδα, από αυτούς που πήγαν στο ματς.

Διαβάστε επίσης: Κατάντησε εμμονή, ας έρθει… εξωγήινος!

Ο Μερκής πάντως, φαίνεται να δείχνει μεταμέλεια, μετά από όλα όσα απασχόλησαν την επικαιρότητα με τις διαδικτυακές αναρτήσεις πριν από μερικές βδομάδες όταν ξέσπαζε κατά του Ντίμη Κίρζη σε «κόντρα» που είχε με οπαδούς του Απόλλωνα, αλλά και όταν αναφέρθηκε στους ψυχολόγους και σε παίκτες «losers» και ορθά κατακρίθηκε από το φίλαθλο κοινό και μερίδα των ΜΜΕ.

Ήταν που ήταν «κόκκινο πανί» για τον κόσμο όταν μετεγγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ μεσούσης της περιόδου 2015-16, όλα τα πιο πάνω έκαναν μεγάλη μερίδα κόσμου του Απόλλωνα να μην θέλει ακόμη περισσότερο να τον δει ούτε ζωγραφιστό.

Διαβάστε επίσης: Καλώς τον κι ας άργησε!

Εντάξει, εν βρασμώ ψυχής όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας υπερβάλουμε στο θέμα των αντιδράσεων μας. Γι’ αυτό κι ο ίδιος ο Κύπριος στόπερ φαίνεται να δείχνει μεταμέλεια με την κίνηση του στον πανηγυρισμό του τέρματος του ΑΠΟΕΛ κόντρα στον Απόλλωνα, υψώνοντας τα χέρια, και με σκυμμένο κεφάλι δεν πανηγύρισε. Με αυτήν την κίνηση φάνηκε από πλευράς του ιδίου πως υπάρχει πρόθεση να αφήσει στο παρελθόν τα όσα συνέβησαν, έστω κι αν πάντα θα υπάρχει κόσμος που δεν θα χωνέψει ποτέ τη μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και όλα όσα αφορούν στις προ εβδομάδων αναρτήσεις του.

Διαβάστε επίσης: «Αυτή η καραμέλα τελείωσε. Έχουμε ατζέντα τα ματς με τον ΑΠΟΕΛ»

Ακόμη και μετά το παιχνίδι, ο δυναμικός στόπερ έμεινε για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια, συζητούσε με παίκτες του Απόλλωνα σε άριστα φιλικό κλίμα, αλλά και με παράγοντες της πρώην ομάδας του κι αυτό είναι ακόμα κάτι που φανερώνει πως Μερκής και Απόλλωνας δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, ασχέτως -ξανά- αν συνεχίσει να είναι «κόκκινο πανί» στις τάξεις του κόσμου του.

Πάντως, ο Μερκής όταν είχε σκοράρει και στην πρώτη του συμμετοχή κόντρα στον Απόλλωνα στο ΓΣΠ (2 Απρίλη 2016 / 2-2 αποτέλεσμα), μετά από τη μετεγγραφή του στους γαλαζοκίτρινους, πάλι δεν πανηγύρισε απέναντι στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και διετέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της. Και ούτε είναι δυνατόν να το κάνει εάν ξαναπετύχει γκολ απέναντι στον Απόλλωνα. Αλίμονο…

Τα δύο γκολ του Μερκή απέναντι στον Απόλλωνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ