aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜερκής: «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Μερκής: «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Με αφορμή τις χθεσινές βραβεύσεις από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ο Γιώργος Μερκής μίλησε το μεσημέρι στον Super SportFM.

Για τη χθεσινή βραδιά: Ήταν μία ωραία βραδιά, νομίζω το αξίζαμε, κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο και στο τέλος κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.

Για την περσινή σεζόν: Εγώ τον Ιανουάριο πήγα στην ομάδα με τον Γιαννιώτα και τον Μιλάνοφ, βάλαμε το λιθαράκι μας, αλλά όλη η ομάδα βοήθησε. Ήταν στο -7 και μπορούσε να ήταν ακόμη και στο +10 και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Για τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ: Ο ΑΠΟΕΛ έχει καθιερώσει τον εαυτό του στους πρωταγωνιστές. Η ψυχολογία κάθε ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετική, είναι μαθημένος στην πίεση. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγάλες και όλα αυτά δημιουργούν μία χημεία που φέρνει τις επιτυχίες. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις έχει ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, κάθε χρόνο αγωνίζεται στους ομίλους.

Για την πίεση: Όσοι δεν τα έχουν αυτά, τα αποκτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ο Πιέρος Σωτηρίου ο Κωστάκης Αρτυματάς δεν ήρθαν από ομάδα που πρωταγωνιστούσε. Μόλις μπήκαν στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ βοηθήθηκαν από την ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Για την απόφαση του να μετακινηθεί από τον Απόλλωνα στον ΑΠΟΕΛ: Η απόφαση μου είναι μεγάλη ιστορία. Στο τέλος της ημέρας δεν μετανιώνω για τις πράξεις μου είτε είναι σωστές, είτε λάθος. Έμαθα να προχωρώ με το κεφάλι ψηλά, νιώθω δικαιωμένος που κατέκτησα πέρσι το πρωτάθλημα και νιώθω περήφανος που αγωνίζομαι στον ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν το έκανα ξανά.

Για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ: Όταν έρχεσαι από άλλη μεγάλη ομάδα στην αρχή είναι λίγο δύσπιστοι οι οπαδοί, νομίζω ότι το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, η σκληρή δουλειά φαίνεται και νομίζω ότι αν δείξεις ότι σέβεσαι την ομάδα του, αφήνει πίσω τα προηγούμενα.

Για την κούραση: Είμαστε μαθημένοι με την κούραση, η ιστορία του ΑΠΟΕΛ προστάζει πρωτάθλημα και η δεύτερη θέση είναι αποτυχία.

Για τον τρόπο που πανηγυρίζει: Χαίρομαι τόσο πολύ όταν σκοράρουμε, βγαίνει πίεση από μέσα μου, όλοι κρύβουμε μία αγωνία και αυτό βγαίνει προς τα έξω όταν πανηγυρίζουμε.

Για το μέλλον του: Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο και είναι στο χέρι του ΑΠΟΕΛ να με κρατήσει. Έφυγα από μία ομάδα μετά από 16 χρόνια και δεν θα το έκανα για ενάμιση χρόνο. Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω στον ΑΠΟΕΛ μου έχει… κάτσει το κλίμα. Το καλοκαίρι παντρεύομαι στις 3 Ιούνη και δεν θα δούμε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δυστυχώς δεν πειράζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ