aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε το σπαθί του ο Κρίστιανσεν!

Με το σπαθί του ο Κρίστιανσεν!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μαγικό ραβδάκι δεν κρατάει, γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Ο Τόμας Κρίστιανσεν, έχει όμως μεταδώσει έναν άλλον αέρα στον ΑΠΟΕΛ, έχει «γεμίσει» με αυτοπεποίθηση τους παίκτες και το κυριότερο έχει δώσει πλάνο και ταυτότητα στον τρόπο που συμπεριφέρονται οι γαλαζοκίτρινοι στον αγωνιστικό χώρο.

Και η επιτυχία της εισόδου στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αντανακλά εν πολλοίς και στον Δανό, ο οποίος στα πλείστα παιχνίδια είχε προετοιμάσει καταλλήλως τους ποδοσφαιριστές και πρωτίστως, κατάφερε να βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό. Όλα αυτά, φυσικά, έχοντας ένα ολόκληρο τιμ πίσω του να εργάζεται με επαγγελματικό τρόπο.

Μπορεί να μετατράπηκε σε μέγα θέμα η μετακόμισή του στον ΑΠΟΕΛ, αλλά όπως λέει σε κάθε ευκαιρία, νοιώθει πραγματικά δικαιωμένος για την επιλογή του, βλέποντας τη… μετοχή του να κάνει limit up. Μετά το πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, δήλωσε περήφανος που αποτελεί κομμάτι του συλλόγου. Δικαιωμένοι αισθάνονται και οι ιθύνοντες στον ΑΠΟΕΛ που προτίμησαν το καλοκαίρι να παραδώσουν τα κλειδιά στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» σ΄ ένα άτομο που ως πρώτος προπονητής είχε δουλέψει μόνο στην ΑΕΚ και που κουβαλούσε παραλλήλως ελάχιστες παραστάσεις ως κόουτς σε ευρωπαϊκά ματς.

Ο,τι κέρδισε μέχρι στιγμής ο Κρίστιανσεν, το κέρδισε με τη δουλειά του. Με το σπαθί του. Και μιας σχεδόν πάντα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα αποτελέσματα, αυτά δικαιώνουν επί της παρούσης τον Δανό. Εντός και εκτός συνόρων. Επί ευρωπαϊκής σκηνής ο ΑΠΟΕΛ έδωσε 12 αγώνες, κέρδισε τους έξι, σε δύο έμεινε στην ισοπαλία και σε τέσσερις ηττήθηκε. Και εάν αναλογιστεί κανείς με ποιους τα έβαλε, πλην της TNS και τι πέτυχε, σίγουρα η πορεία προσθέτει «συν» στον 40χρονο. Στα κυπριακά δρώμενα εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα είναι ο απολογισμός στο πρωτάθλημα, με την ομάδα εν μέσω πολύ ζόρικων 90λεπτων στην Ευρώπη να είναι σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση.

Ο Κρίστιανσεν, όμως, δεν επαναπαύεται. Είναι ανικανοποίητος καθώς θεωρεί ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει περιθώρια βελτίωσης στο τρόπο παιχνίδι του και σίγουρα δεν έχει άδικο. Ο ίδιος, όπως λέει στο στενό του περιβάλλον νιώθει πως ο πρωταθλητισμός, η πίεση, οι συνθήκες εργασίας, το συμβόλαιο, οι τίτλοι που ίσως τον περιμένουν, οι ορίζοντες που ανοίγει ο σύλλογος είναι λόγοι που τον κάνουν να επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ. Το συμβόλαιό του εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ