aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε το… μαχαίρι στα δόντια ο ΑΠΟΕΛ!

Με το… μαχαίρι στα δόντια ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δύο είναι τα βασικά ζητούμενα για τον ΑΠΟΕΛ ώστε να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες εξασφάλισης του επιθυμητού αποτελέσματος στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ: 1) Να μην πιαστεί απροετοίμαστος στις γρήγορες επιθέσεις της αντιπάλου, κάτι που είχε συμβεί για παράδειγμα στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της Λάρνακας. 2) Η κατοχή της μπάλας να έχει αντίκρισμα, με τις πρωτοβουλίες να μη μένουν ημιτελείς.

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στον ΑΠΟΕΛ για να προετοιμαστούν για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, δηλώνουν ότι θα μπουν αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ και με συγκέντρωση-ηρεμία να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Νίκη με μηδέν παθητικό θα αποτελέσει ασφαλώς το καλύτερο σκορ ενόψει της ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη, στο Αρένα (6/3, 18:00).

Τα χαμόγελα και γενικώς η αισιοδοξία επέστρεψαν μετά τη σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα στη Λεμεσό, οπότε η ομάδα πάει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στο σημερινό 90λεπτο. Ο Πάολο Τραμετσάνι που αναγνωρίζει το βαθμό δυσκολίας που έχει η νέα αποστολή των παικτών του, φρόντισε να περάσει το μήνυμα πως εάν τηρήσουν κατά γράμμα τις εντολές του, μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για το «καρέ» του κυπέλλου.

Ο Ιταλός προπονητής δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπόι Βάτερμαν και Τόμας ντε Βινσέντι (τραυματίες). Επίσης, εκτός επιλογών είναι ο Κώστας Αρτυματάς (κάρτες), καθώς επίσης ο Εμίλιο Ενσούε (πειθαρχικό παράπτωμα). Το πιθανότερο είναι πως θα παρατηρηθούν αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Εκτός από τον Ραφαέλ Ρόμο που θα πάρει φανέλα βασικού, πολύ καλές πιθανότητες συγκεντρώνουν για επιστροφή στην ενδεκάδα οι Γιώργος Μερκής, Νούνο Μοράις, Γκάγιας Ζαχίντ και Νόρμπερτ Μπάλογκ.

Επίσης, οι Γιώργος Εφραίμ και Στάθης Αλωνεύτης αποτέλεσαν βασικές επιλογές στα προηγούμενα ματς του κυπέλλου. Ο Πάολο Τραμετσάνι, επιπρόσθετα, σκέφτεται και τη χρησιμοποίηση του Ελβετού αμυντικού Μίκαελ Φακινέτι, ο οποίος είναι ο μοναδικός που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ κατά τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο.

Ανεξαρτήτως των παικτών που θα συνθέσουν στο παζλ του αρχικού σχήματος, η ομάδα της Λευκωσίας καλείται να ελέγξει τον ρυθμό, να έχει συνοχή και με πείσμα να αντλήσει το αποτέλεσμα που θα της δίνει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ