aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε την πλάτη στον τοίχο

Με την πλάτη στον τοίχο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Βιιτόρουλ, λοιπόν, στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς, ωστόσο προηγείται η Ντούντελανζ! Οι γαλαζοκίτρινοι δεν παρασύρονται και με οδηγό τα παθήματα του παρελθόντος (βλέπε Μπάτε 2007)  μένουν συγκεντρωμένοι απόλυτα στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης και το στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο λόγος δεν είναι μόνο αγωνιστικός ή για το πρεστίζ, αλλά (πολύ περισσότερο) έχει να κάνει και με το οικονομικό κομμάτι. Αγωνιστικά για τους πρωταθλητές έχει τεράστια σημασία να περάσουν στον επόμενο γύρο, όπου θα έχουν και το «μαξιλαράκι» του Γιουρόπα Λιγκ, σε περίπτωση αποκλεισμού, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουν να κυνηγούν και το όνειρο της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οικονομικά τα έσοδα είναι μεγάλα και σημαντικά όσο η ομάδα προχωρά στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα το ενδεχόμενο πρόκρισης σε κάποιον ευρωπαϊκό όμιλο, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Να πούμε απλά και μόνο ότι στο ενδεχόμενο που ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει και φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει εξασφαλισμένα τρία εκατομμύρια ευρώ, ακόμα κι αν αποκλειστεί!

Οπόταν αντιλαμβάνεται κάποιος τη σημασία που έχει να προχωρήσει όσο πιο βαθιά γίνεται στη διοργάνωση. Τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του σκηνικού, μετά την εμφάνιση στον πρώτο αγώνα με την Ντούντελανζ και η προσοχή είναι επικεντρωμένη στην προετοιμασία για τον αγώνα στο Λουξεμβούργο.

Ο Μάριο Μπέιν και οι συνεργάτες του δουλεύουν στη βελτίωση των αδυναμιών, αλλά και των πολλών λαθών που παρατηρήθηκαν στο πρώτο παιγνίδι, με αποτέλεσμα η εμφάνιση να είναι επιεικώς κακή. Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα και το ποιοι θα είναι παρόντες και ποιοι απόντες, αυτό είναι ακόμη πολύ νωρίς να λεχθεί με βεβαιότητα, αναμένεται ωστόσο πως ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει περισσότερες επιλογές στο παιγνίδι της 19ης Ιουλίου.

Από την άλλη, πολύ μικρή σημασία έχει ποιοι θα αγωνιστούν και ποιοι όχι, αφού για τον ΑΠΟΕΛ η υπόθεση πρόκριση είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και όπως φάνηκε και από τον πρώτο αγώνα η αποστολή του στο Λουξεμβούργο μόνο εύκολη δεν θα είναι. Οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι και προπάντων να αντιστρέψουν τις κακές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με την εμφάνιση στον πρώτο αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ