aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Με όποιον δάσκαλο καθήσεις…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Και τι δεν ακούσαμε! Η φαντασία οργιάζει… Αρκετοί συνέδεσαν την παρουσία του Χρίστου Κόντη στον χώρο των επισήμων του Μακαρείου Σταδίου, παρακολουθώντας τον φιλικό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΑΠΟΕΛ, με τον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων. Φτάσαμε στο σημείο, δηλαδή, να σκέφτεται κάποιος πως η ομάδα της Λευκωσίας είχε τον έναν προπονητή στον πάγκο και τον άλλο στην κερκίδα για να γνωρίσει την ομάδα. Φτάσαμε στο σημείο, να σκέφτεται κάποιος ότι έδωσε τα χέρια ο Πρόδρομος Πετρίδης με τον Κόντη, τον πήρε τάχιστα γήπεδο και ως εκ τούτου είχε τον Μπαλταζάρ… διακοσμητικό στοιχείο.

Διαβάστε επίσης: O προπονητής Χρίστος Κόντης στο φιλικό του ΑΠΟΕΛ

Ασφαλώς, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Ακόμη κι αν ο Ελλαδίτης προπονητής επιστρέψει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», έχοντας αυτή τη φορά τη σφυρίχτρα στο στόμα. Αυτό που ισχύει, όμως, είναι πως βρέθηκε στην Κύπρο για προσωπικά του θέματα και παρέα με τον πολύ καλό του φίλο Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, παρακολούθησαν προχθές διά ζώσης τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κόντης δεν ξέχασε την ομάδα με την οποία πανηγύρισε πολλές επιτυχίες και έκανε γενικώς πολλούς φίλους.

Διαβάστε επίσης: Oι «νέοι» του ΑΠΟΕΛ και το πηγαδάκι Τορναρίτη-«Καραβίδα»

Το μόνο σίγουρο για τον Κόντη είναι πως, ήταν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές, έστω κι αν αναγκάστηκε να τερματίσει την καριέρα του πρόωρα, ένεκα προβλήματος υγείας. Με την προπονητική, ασχολήθηκε σχεδόν αμέσως, παίρνοντας το ένα δίπλωμα μετά το άλλο, φτάνοντας έως το UEFA Pro.

Διαβάστε επίσης: «Πριν από την Ομόνοια μου είπαν να φύγει ο Μοράις»

Σε όλο αυτό το διάστημα φάνηκε τυχερός καθώς είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά ευρισκόμενος δίπλα από έναν προπονητή που τον εμπιστεύτηκε ως ποδοσφαιριστή όσο λίγοι. Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο λόγος, με τον οποίο εργάστηκε στην Αλ Νασρ για έξι συναπτά έτη. Και αν ισχύει η λαϊκή ρήση που λέει «με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», σίγουρα θα… κάλυψε αρκετό δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Χιώτης για Ιβάν: «Γιατί όχι σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ;»

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Κόντης άνοιξε νέο κεφάλαιο, αποχώρησε από την «αγκαλιά» του Σέρβου τεχνικού, μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Διετέλεσε βοηθός προπονητής του Τάκη Λεμονή και μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε ως υπηρεσιακός κόουτς να οδηγήσει την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. «Νομίζω ότι είναι καλύτερα και για μένα, σε αυτό το χρονικό σημείο, να αναζητήσω τη δυνατότητα να είμαι πρώτος προπονητής, σε μία ομάδα, ειδικά τώρα που γέμισα εμπειρίες από μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός», είχε αναφέρει ο Ελλαδίτης, μετά το τέλος της συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους.

Διαβάστε επίσης: Κόντης: «Κρούση σε Γιοβάνοβιτς για την Εθνική Ελλάδας»

Πήρε την απόφαση να χαράξει τον δικό του δρόμο στον χώρο της προπονητικής και πλέον βρίσκεται στην αναζήτηση ομάδας. Αν και έχει προτάσεις, επιθυμία του είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και να κοουτσάρει έναν καλό σύλλογο. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον χώρο του ποδοσφαίρου, γνωρίζοντας πως από εδώ και πέρα έχει πολλά στοιχήματα να κερδίσει ώστε να καθιερωθεί και να προχωρήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ