aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε μία λέξη: Απαγορεύεται!

Με μία λέξη: Απαγορεύεται!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Λένε πολλοί πως στην Ευρώπη δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και εύκολος αντίπαλος. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που, προφανώς, στον ΑΠΟΕΛ κατάλαβαν πολύ καλά απέναντι στην Ντουντελάνζ, μέσα (μάλιστα) στο «σπίτι» τους. Σ’ ένα 90λεπτο, το οποίο οφείλει να τους γίνει γερό μάθημα, ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Τετάρτης στο στάδιο «Σταντ Ζος Νοσμπόμ» (19:00). Εκεί που καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, κλείνοντας θέση για τον 3ο γύρο, συναντώντας τη Βιτορούλ.

Δεν χωράει αμφιβολία πως δυνατότητες υπάρχουν. Οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν καλύτερο και ποιοτικότερο σύνολο από την αντίπαλο. Κουβαλούν πολύ περισσότερες εμπειρίες απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από τέσσερις σερί αποκλεισμούς από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και ασφαλώς, θα πάνε στο Λουξεμβούργο με ασπίδα το υπέρ τους προβάδισμα (1-0), κάτι που σημαίνει πως ένα γκολ να πετύχουν, η Ντουντελάνζ θα χρειάζεται τρία!

Είναι κατανοητό, λοιπόν, πως από τον ΑΠΟΕΛ εξαρτάται η πρόκριση και καλείται η ομάδα του Μάριου Μπέιν, στη ρεβάνς να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει, μη παραγνωρίζοντας βέβαια πως η πρωταθλήτρια του Λουξεμβούργου είναι δύσκολη αντίπαλος και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Όποιες και να είναι οι δυσκολίες, εξυπακούεται πως δεν τίθεται θέμα να δεχτεί κανείς πρόωρο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που έγινε κατανοητό από τη διοίκηση και πάσα κατεύθυνση.

Είναι δουλειά του προπονητή να βρει τον τρόπο ν’ ανακάμψει το σύνολο και ν’ ανταποκριθεί εν τέλει στις απαιτήσεις του επαναληπτικού αγώνα. Εννοείται πως απαγορεύεται να επαναληφθεί το σκηνικό του πρώτου ματς, κατά το οποίο η Ντουντελάνζ για 20 λεπτά ήταν η κυρίαρχη και από τύχη (και μόνο) δεν άνοιξε το σκορ. Απαιτείται προσοχή, αποφασιστικότητα, πάθος και άμεση προσαρμογή στις συνθήκες του παιχνιδιού της Τετάρτης, ώστε να σφραγιστεί η πρόκριση, αν είναι δυνατόν, με δεύτερη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ