aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε ισοπεδωτική «τεσσάρα» ξανά σε ομίλους ο ΑΠΟΕΛ!

Με ισοπεδωτική «τεσσάρα» ξανά σε ομίλους ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη με 4-0 επί της Βιιτόρουλ στην παράταση και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, και παράλληλα εξασφάλισε την είσοδο του στους ομίλους του Europa League (αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Champions League). Τα γκολ των γαλαζοκιτρίνων σκόραραν οι  Καρλάο (54’), Μερκής (93’), Ντε Καμάργκο (94’) και Εφραιμ (105’+1).

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν μία εξαιρετική παρουσία, επέβαλαν τον ρυθμό τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα (με εξαίρεση ίσως το πρώτο δεκαπεντάλεπτο), και πήραν πανάξια την πρόκριση-θρίαμβο απέναντι στους Ρουμάνους, που από μία φάση και μετά ήταν απλοί θεατές της «παράστασης» του ΑΠΟΕΛ. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η Βιιτόρουλ βρήκε την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, με το «καλημέρα» της αναμέτρησης, όταν το συρτό σουτ του Κομάν βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν και απομακρύνθηκε. Οι Ρουμάνοι ήταν πιο επιθετικοί στα αρχικά λεπτά του ημιχρόνου, αλλά ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στη συνέχεια και στο 28’ βρήκε την δική του καλή ευκαιρία με τον Ριμνισεάνου να διώχνει σε κόρνερ το πολύ καλό πλασέ του Ντε Καμάργκο. Το 0-0 ήταν το σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στη επανάληψη ήταν ο ΑΠΟΕΛ που μπήκε επιθετικά και στο 49’ είχε την πρώτη του ευκαιρία με το σουτ του Αλωνεύτη να περνά σε κόρνερ, μετά από απόκρουση του Ριμνισεάνου. Πέντε λεπτά μετά (54’) οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Καρλάο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλωνεύτη. Ο ΑΠΟΕΛ είχε στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του, οι καλύτερες εκ των οποίων στο 64’ με τον Εμπεσίλιο και στο 74’ με τον Μιλάνοφ, αλλά ο αγώνας έμελλε να πάει στην παράταση, όπου οι γαλαζοκίτρινοι θα έπαιρναν την πρόκριση.

Μέσα στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο ΑΠΟΕΛ τα έκανε «όλα»! Αρχικά ο Μερκής έκανε το 2-0 με σουτ εντός της μεγάλης περιοχής στο 93’, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ντε Καμάργκο έστειλε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ στα ουράνια, αφού έκανε το 3-0 με κεφαλιά.

Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Εφραίμ με σουτ εντός της μεγάλης περιοχής στο 105’+1 που εξασφάλισε πέραν πάσης αμφιβολίας την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Champions League. Η κλήρωση της φάσης των πλέι οφ του Champions League είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (4/8, 13:00) στη Νιόν της Ελβετίας.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο (81′ Μερκής), Ρουέδα, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης (55′ Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο, Βάντερ (88′ Εφραίμ), Ντε Καμάργκο.

Βιιτόρουλ (Γκεόργκι Χάτζι): Ριμνισεάνου, Μπόλι, Τσίρου, Κοσταντίν, Γκανέα, Νεντέλκου (82′ Μλάντεν), Μπενζάρ, Λόπες, Τσίτσου, Τσιτσαλντάου (82′ Ερέα), Κομάν (96′ Περέιρα).

Σκόρερ: 54′ Καρλάο, 93′ Μερκής, 94′ Ντε Καμάργκο, 105’+1 Εφραίμ.

Κίτρινες: Βινίσιους, Εμπεσίλιο, Μοράις, Μιλάνοφ / Μπόλι, Τσίρου, Περέιρα.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αλεξέι Έσκοφ.

Βοηθοί Διαιτητές: Ντμίτρι Μοσιακίν και Ιγκόρ Ντεμέσκο.

Τέταρτος: Κίριλ Λεβνίκοφ.


Η ζωντανή περιγραφή της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ