aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜε ήρωα τον Πιέρο, υπέταξε τη Γιανγκ Μπόις και γράφει ιστορία! (pics)

Με ήρωα τον Πιέρο, υπέταξε τη Γιανγκ Μπόις και γράφει ιστορία! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ υπέταξε την Γιανγκ Μπόις! Την κέρδισε με 1-0 στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε τη ρεβάνς της περασμένης εβδομάδας στην Ελβετία (1-3) και με εννέα βαθμούς παρέμεινε στην κορυφή του β’ γκρουπ και μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την πρόκριση στους «32» της δεύτερης σε τάξη διοργάνωσης. Κάτι που για πρώτη φορά θα συμβεί στην Ιστορία των γαλαζοκίτρινων στο Γιουρόπα Λιγκ!

Αν και δεν άρχισε καλά στην αναμέτρηση, ο ΑΠΟΕΛ φρόντισε με το πέρασμα του χρόνου να βάλει τους Ελβετούς στην μέγγενη και… να τους ξεζουμίζει. Το γκολ της χρυσοφόρας νίκης (όφελος πάνω 320.000 ευρώ), σημείωσε ο Σωτηρίου στο 69’!

Σχετικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης, κατά διαστήματα ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του, ωστόσο οι Ελβετοί έδειξαν πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν τους έδιναν χώρο οι γαλαζοκίτρινοι ή όταν υπήρχαν λάθη από μεριάς των τελευταίων. Μέχρι το πρώτο μισάωρο του αγώνα, καταγράφηκαν μόλις δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα, ενώ η Γιανγκ Μπόις ήταν η ομάδα που έλεγχε τον αγώνα.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και προσπαθούσαν να βγουν οργανωμένα στην επίθεση. Μάλιστα, στο 30’ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Σωτηρίου, ο οποίος μετά από μπαλιά του Αλωνεύτη με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι έξω, ενώ παρόμοια ευκαιρία απώλεσε και ο Εφραίμ στο 36’ μετά από λάθος του τερματοφύλακα των Ελβετών και μάλιστα από πολύ καλή θέση.

Έτσι λοιπόν, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, ενώ στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα-κάτοχος των ηνίων της αναμέτρησης και με συνεχείς επιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μβογκό, όμως, η τύχη γύρισε την πλάτη στους Σωτηρίου – Αλωνεύτη.

Προς όφελος του ΑΠΟΕΛ, στο 67’ η Γιανγκ Μπόις έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Μπαμπού ο οποίος πέρασε στην αναμέτρηση δύο λεπτά προηγουμένως, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Καρλάο. Και αφού η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς τη μεριά των γαλαζοκίτρινων, ήλθε και το γκολ, όταν στο 69’ μετά από ασίστ του Λάγο, ο Σωτηρίου με πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Μβογκό και άνοιξε το σκορ.

Ο ΑΠΟΕΛ διαφύλαξε με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ του σκορ μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ η Γιανγκ Μπόις δεν έδειξε να μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό. Ήταν μία πολύ σπουδαία νίκη για τους γαλαζοκίτρινους, αφού μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ («32»).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΓΚΡΟΥΠ

ΑΠΟΕΛ 4 4-5 3-0-1 9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 3-6 2-1-1 7
ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΪΣ 4 3-3 1-1-2 4
ΑΣΤΑΝΑ 4 7-3 0-2-2 2


ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν):
Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Λάγο, Μοράις, Μπρεσάν (59′ Μπερτόλιο), Βινίσιους, Αλωνεύτης (66′ Γιαννιώτας), Εφραίμ, Σωτηρίου (84′ Ντε Καμάργκο).

Γιανγκ Μπόις (Άντι Χιούτερ): Μβογκό, Σούτερ, Βον Βπέργκεν, Νούχου, Λέτσγιακς, Σκικ, Ζακάρια (80′ Μπερτόνε), Σανογκό, Ράβετ (65′ Μπαμπού), Κούμπο (80′ Φρέι), Οαρό.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ: 69′ Σωτηρίου.

Κίτρινες: 45′ Καρλάο / 32′ Λέτσγιακς, 39′ Ζακάρια, 49′ Νούχου, 77′ Σανογκό.

Αποβολές: 67′ Μπαμπού.

Θεατές: Περίπου 16.000.

Διαιτητής: Σεμπαστιέν Ντελφεριέ (Βέλγιο).

Βοηθοί: Ιβς ντε Νεβ και Τζο ντε Βάιρντ (Βέλγιο).

Τέταρτος: Ζιμί Κρεμέρς (Βέλγιο).

Επιπρόσθετοι: Νικολάς Λαφόργκ και Ερίκ Λαμπρέχτς (Βέλγιο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ