aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜάτιτς: «Έγιναν συνομιλίες μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Κοπεγχάγης, δεν θα με πείραζε...»

Μάτιτς: «Έγιναν συνομιλίες μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Κοπεγχάγης, δεν θα με πείραζε…»

Μακροσκελή συνέντευξη στην ιστοσελίδα «spox.com» παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ούρος Μάτιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων πριν μιλήσει για την έως τώρα καριέρα του, έκανε μια αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με την πανδημία του κορωνοϊού. «Η κυβέρνηση αντέδρασε πολύ καλά. Όταν είδε τι συνέβη στην Ιταλία, έκλεισε αμέσως τα αεροδρόμια και άρχισε να ελέγχει τα λιμάνια. Η Κύπρος είναι ένα νησί, έτσι δεν μπορεί ο καθένας να έρθει με το αυτοκίνητο. Παρόλο που υπάρχουν λίγα κρούσματα, τα πάντα ελέγχονται πολύ αυστηρά».

Ακολούθως, ο Σέρβος μέσος, που αγωνίζεται στους «γαλαζοκίτρινους» με τη μορφή δανεισμού από την Κοπεγχάγη, αναφέρθηκε στα του ποδοσφαίρου, κάνοντας μετά από σχετική ερώτηση, ιδιαίτερη αναφορά στον Πάμπλο Αϊμάρ, τον οποίο είχε την τύχη να γνωρίζει ως συμπαίκτη στην Μπενφίκα «Είμαι ευγνώμων που έπαιξα με τόσο σπουδαίους παίκτες, όμως ο Πάμπλο Αϊμάρ είχε τη μεγαλύτερη επιρροή σε μένα. Αν ρωτήσεις τον Μέσι ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης, θα σου πει ο Πάμπλο Αϊμάρ. Είχα την ευκαιρία να μάθω από αυτόν και να δω με τελείως διαφορετική φιλοσοφία το ποδόσφαιρο», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ και τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόνισε: «Έχουμε ακόμα δύο αγώνες κόντρα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση που προπορεύονται. Φυσικά πιστεύω στον τίτλο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ισορροπημένο και καλής ποιότητας. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ που βρίσκεται στην 5η θέση, νίκησε την Στούρμ Γκρατς εδώ με 5-0 στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πολλοί υποτιμούν το κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά οι σύλλογοι έχουν μεγάλη παράδοση, έχουν σπουδαίους οπαδούς και καλούς παίκτες. Κάθε ομάδα έχει τουλάχιστον δέκα ξένους».

Αναφορικά με το μέλλον του, επεσήμανε: «Είναι δύσκολο πω λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Είχαν γίνει συνομιλίες μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Κοπεγχάγης τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς ο σύλλογος εδώ θέλει να συνεχίσω. Αλλά, όμως, τώρα θα καθυστερήσει. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πλούσια ιστορία. Το νησί είναι πολύ όμορφο, το φαγητό είναι καλό, ο καιρός είναι φανταστικός. Δεν θα πείραζε να μείνω».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ούρος Μάτιτς αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στον ΑΠΟΕΛ Αντρίγια Πάβλοβιτς, με τον οποίο συνυπήρξαν και στην Κοπεγχάγη για μια σεζόν (2017-18), ενώ ήταν και αντίπαλοι πέρσι στο πρωτάθλημα Αυστρίας. Ο Ούρος αγωνιζόταν στην Αούστρια Βιέννης με τη μορφή δανεισμού από την Κοπεγχάγη, ενώ ο Αντρίγια είχε συμβόλαιο με τη Ραπίντ Βιέννης. Ερωτηθείς, ο Μάτιτς γιατί ο Πάβλοβιτς δεν «έπιασε» στην Ραπίντ, είπε: «Το πρόβλημα που στη Ραπίντ είναι το ίδιο με αυτό που έχει σήμερα η ομάδα. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπου η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή. Για μας στον ΑΠΟΕΛ ο Πάβλοβιτς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και από τους καλύτερους σκόρερ μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ