aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜάριο Σέρτζιο: Ο ΑΠΟΕΛ, ο συμπαίκτης Κριστιάνο, ο Σάντος, ο αντίπαλος Μέσι

Μάριο Σέρτζιο: Ο ΑΠΟΕΛ, ο συμπαίκτης Κριστιάνο, ο Σάντος, ο αντίπαλος Μέσι

«Ήταν συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο προτού αποχωρήσει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπαιξε υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, ενώ τέθηκε αντίπαλος του Λιονέλ Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η διάσημη πορτογαλική εφημερίδα «Α BOLA» την ποδοσφαιρική καριέρα του Μάριο Σέρτζιο.

Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός που θήτευσε με απόλυτη επιτυχία για μία πενταετία (2012-16) στον ΑΠΟΕΛ και για ένα εξάμηνο στον Απόλλωνα παραχώρησε συνέντευξη στην «Α BOLA» με αφορμή την συμπλήρωση 550 συμμετοχών σε επαγγελματικό επίπεδο. Και για όσους διερωτούνται. Ναι, ο 38χρονος Μάριο Σέρτζιο όχι μόνο αγωνίζεται (στην Φελγκέιρας), αλλά δηλώνει έτοιμος να παίζει μέχρι τα 40!

«Είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα (σ.σ. οι 550 συμμετοχές), αλλά δεν θα σταματήσω εδώ! Αισθάνομαι ικανός και με φιλοδοξία να παίξω πολύ περισσότερα παιχνίδια, αφού αισθάνομαι καλά. Νομίζω ότι θα είμαι στο γήπεδο μέχρι τα 40. Ήμουν τυχερός γιατί δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς, πέραν του ότι δούλευα πάρα πολύ στις προπονήσεις. Για να καταφέρω να φτάσω σε αυτό τον αριθμό, σημαίνει είχα  ψηλό μέσο όρο παιχνιδιών κάθε σεζόν», είπε αρχικά ο Μάριο Σέρτζιο και ακολούθως αναφέρθηκε στην πορεία της καριέρας του.

«Δεν είμαι από εκείνους που ψάχνουν δικαιολογίες. Ήμουν 27 χρονών όταν έφυγα από την Πορτογαλία. Ποτέ δεν βαριόμουν, ούτε σπαταλούσα χρόνο να σκεφτώ αν θα κληθώ στην εθνική ομάδα. Είχα αρκετά καλές προτάσεις. Πήγα στην Ουκρανία όταν κανείς δεν πήγαινε, ήξερα ήδη ότι ήταν δύσκολο να επιστρέψω. Μετά πήγα στην Κύπρο και έμεινα αρκετά χρόνια. Ήμουν χαρούμενος εκεί».

Ερωτηθείς για το που έζησε τα καλύτερα του χρόνια, απάντησε: «Στον ΑΠΟΕΛ αισθάνθηκα πιο ολοκληρωμένος, ήμουν πιστεύω στην κορύφωση της καριέρας μου. Είχα την ευκαιρία να παίξω το Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε “καρχαρίες”. Στο τέλος μάλιστα συμπεράναμε πως τελικά δεν ήταν και τόσο… καρχαρίες και αυτό λόγω της ποιότητας που είχαμε. Ήμουν 31 ετών και σκέφτηκα ότι αν το πετύχαινα αυτό έξι ή επτά χρόνια ενωρίτερα θα μπορούσα να είχα επιτύχει περισσότερα στην καριέρα μου, αλλά δεν λυπάμαι. Τα πράγματα κύλησαν όπως ήταν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ