aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜαντούκα: «Ευχαριστώ τον Θεό που ήρθα στην Κύπρο»

Μαντούκα: «Ευχαριστώ τον Θεό που ήρθα στην Κύπρο»

Ο Γκουστάβο Μαντούκα πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Κύπρο για να επιστρέψει στη Βραζιλία. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ΑΠΟΕΛ και από το κυπριακό ποδόσφαιρο μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM, παρουσιάστηκε στεναχωρημένος που φεύγει και τόνισε ότι η ιστορία του με την Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ δεν τελειώνει εδώ.

Μίλησε για τις ευχάριστες στιγμές, για τις στεναχώριες, για την παρουσία του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή του ΑΠΟΕΛ και την παρουσία του στον πάγκο του Οθέλλου.

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κύπρο είπε: «Είμαι πολλά χρόνια μακριά από τη Βραζιλία, έφυγα όταν ήμουν 17 χρονών. Μεγάλωσα, παντρεύτηκα. Η οικογένειά μου, μου ζήτησε να κάνω κάτι τέτοιο. Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα. Ήμουν τεχνικός διευθυντής, μετά  προπονητής. Θα πάω στη Βραζιλία να ξεκουραστώ και όταν έρθει η στιγμή θα αποφασίσω τι θα κάνω».

Για τα συναισθήματα της αποχώρησής του είπε: «Νιώθω περήφανος, έκλαψα πολύ τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούσα στους δρόμους και ένιωθα την αγάπη του κόσμου, νιώθω περήφανος, ευχαριστώ τον Θεό που ήρθα στη Κύπρο και έγραψα τη δική μου ιστορία. Είναι η πιο δύσκολη απόφαση, είμαι στεναχωρημένος αλλά θα δουλέψω για τη νέα πρόκληση στη χώρα μου».

Από την πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς και το τι του έμεινε, ανέφερε: «Σίγουρα η χρονιά 2011-12 στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία. Είναι δύσκολο να κρατήσω μόνο μια καλή ανάμνηση».

Δεν παρέλειψε, όταν ρωτήθηκε, να κάνει και την πρόβλεψη του για τον φετινό πρωταθλητή: «Πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι η καλύτερη ομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή στην Ευρώπη αποπροσανατόλιζε, αλλά φέτος δεν είναι έτσι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ