aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜαντούκα: «Διαφωνίες με Πετρίδη, καμία επαφή. Ντροπή και απογοήτευση ο ΑΠΟΕΛ»

Μαντούκα: «Διαφωνίες με Πετρίδη, καμία επαφή. Ντροπή και απογοήτευση ο ΑΠΟΕΛ»

Στην απουσία ποδοσφαιριστών με ηγετικά χαρακτηριστικά και σε αποτυχημένες μετεγγραφές των τελευταίων χρόνων απέδωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα την κάκιστη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στη φετινή σεζόν.

Μιλώντας στον Super Sport FM ο εκ των κορυφαίων ξένων παικτών στην ιστορία της ομάδας εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, ενώ σε σχετική ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Πρόδρομο Πετρίδη σημείωσε πως υπήρχαν αρκετές διαφωνίες μεταξύ τους, αναφερόμενος προφανώς για το διάστημα που εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πού βρίσκεσαι τώρα; «Είμαι στην Ιταλία, σε ένα πρακτορείο μάνατζερ ποδοσφαιριστών».

Για τον γιό του και τη μετεγγραφή στην Τορίνο: «Είναι 13 χρονών και βρίσκεται στην ακαδημία της Τορίνο. Είναι ταλαντούχος, δουλεύει και ελπίζει πως το μέλλον του θα είναι καλύτερο από του πατέρα του».

Για τις επιτυχίες του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ: «Είμαι ευγνώμων που βρέθηκα στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ, που γράψαμε μαζί ιστορία. Νιώθω περήφανος που μοιράστηκα σημαντικές στιγμές με τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ».

Αν παρακολούθησε φέτος τον ΑΠΟΕΛ: «Ναι, έχω δει όλα τα παιχνίδια. Είναι ντροπή και απογοήτευση για μένα και όλους τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ, να βλέπει την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ κρίμα που βλέπουμε την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια να πηγαίνει τόσο άσχημα».

Τι πιστεύει πως έφταιξε για αυτό; «Σίγουρα δεν ξεκίνησε φέτος, αλλά πηγαίνει πίσω το πρόβλημα. Η διοίκηση δεν έκανε καλή διαχείριση, δεν κατάφερε να φτιάξει ένα καλό ρόστερ, ακόμα και αν έπαιρνε τρόπαια. Πληρώθηκαν και πληρώνονται ποδοσφαιριστές με πολλά λεφτά που δεν τα αξίζουν».

Πώς βλέπεις το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ως μάνατζερ: «Νομίζω πως αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να μανατζάρει κάποιος την ομάδα. Από τον ΑΠΟΕΛ λείπουν πολλά πράγματα, όμως πάνω από όλα είναι η διοίκηση. Επίσης λείπει η ποιότητα και η προσωπικότητα ποδοσφαιριστών. Οι πολλές αλλαγές σε προπονητές, πολλές αλλαγές σε φιλοσοφίες. Όλα αυτά, αποτυπώνονται στα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες με τους οποίους μπορεί να χτίσει για το μέλλον. Υπάρχουν και αυτοί που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, όπως ο Ζαχίντ, όμως όλοι αυτοί θα πρέπει να στηριχθούν ψυχολογικά».

Για τις μεγάλες αλλαγές που προβλέπονται στο ρόστερ: «Πριν γίνουν αυτές, θα πρέπει να δει η διοίκηση πολλά πράγματα μέσα από την ομάδα. Πρέπει να βρεθούν οι λύσεις μέσα από το ρόστερ πρώτα από όλα, γιατί δεν είναι εύκολο να αποδεσμευτείς τα συμβόλαια. Είδαμε και πέρσι δύο-τρεις καλούς παίκτες, που πληρώνονται ακριβά, να μην αγωνίζονται, αλλά να πληρώνονται κανονικά. Άρα δεν μπορείς να δημιουργήσεις περαιτέρω οικονομικά προβλήματα».

Για τις σχέσεις του με τον Πρόδρομο Πετρίδη, είπε: «Δεν έχουμε καμία επαφή μεταξύ μας. Υπήρχαν αρκετές διαφωνίες μεταξύ μας, όμως σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Αλλά όχι, δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ μας εδώ και πολλή καιρό»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ