aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Μάγκας» ο Απόλλων, σήκωσε το Σούπερ Καπ! (pics & video)

«Μάγκας» ο Απόλλων, σήκωσε το Σούπερ Καπ! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Απόλλων επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-1 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ της σεζόν 2017-18, ο οποίος είναι και πρώτος τίτλος της σεζόν για τους γαλάζιους, και τρίτος στην ιστορία του (και οι τρεις πάνω στον ΑΠΟΕΛ). Ο Απόλλων είχε την επιθετική πρωτοβουλία στον αγώνα και κέρδισε «μάγκικα» το τρόπαιο, καθώς βρέθηκε να χάνει από το 9ο λεπτό του αγώνα, έμεινε με δέκα παίκτες στο 71’ (μετά από αποβολή του Βασιλείου), αλλά γύρισε το παιχνίδι με γκολ του Ντα Σίλβα στο 78’ και του Σκέμπρι στο 87’.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτα στον αγώνα, με τον Απόλλωνα να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 8’ όταν ο Σαρδινέρο βγήκε μόνος, αλλά ο Πάρντο μάζεψε. Ο ΑΠΟΕΛ ένα λεπτό μετά (9’) στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Εφραίμ από πλάγια θέση, μετά από ασίστ του Εμπεσίλιο. Ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην συνέχεια του ημιχρόνου και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 11’ με πλασέ του Σαρδινέρο και στο 27’ με σουτ του Γίακολις εντός της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια πριν την ανάπαυλα.

Οι γαλάζιοι είχαν την επιθετική πρωτοβουλία και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ το καλό σουτ του Σκέμπρι πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 55’ ο Μασιάς μπορούσε να δώσει πέναλτι σε παράβαση του Μοράις πάνω στον Σκέμπρι. Ο ΑΠΟΕΛ είχε πολύ καλή ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ του Ορ στο 66’ που απομακρύνθηκε δύσκολα από τον Βάλε.

Στο 71’ ο Απόλλων έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές μετά από ορθή αποβολή του Βασιλείου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αντωνίου. Οι γαλάζιοι δεν πτοήθηκαν από την αποβολή και έκαναν μία μεγαλειώδη ανατροπή, αρχικά με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα στο 78’ και στη συνέχεια στο 87’ με πολύ ωραίο πλασέ του Σκέμπρι.

Οι δύο προπονητές είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων τους σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον Γιώργο Δώνη μάλιστα να δοκιμάζει ένα νέο σχήμα (3-5-2) για την ομάδα του. Το επίσημο ντεμπούτο τους με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ έκαναν οι Φαρίας, Αντωνίου και Μακρής.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων είναι για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται την Τρίτη (15/8) με την Σλάβια Πράγας στο πλαίσιο των πλέι οφ του Champions League, ενώ ο Απόλλων την Πέμπτη (17/8) με την Μίντιλαντ στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Ρουέδα, Μοράις, Μερκής (83′ Μακρής), Αντώνιου Μ., Αλέξανδρου, Βινίσιους, Φαρίας, Ορ, Εμπεσίλιο (61′ Ποτέ), Εφραίμ (68′ Αλωνεύτης).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Βασιλείου, Σακέτι, Σπόλιαριτς (74′ Ζάντερ), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Γιάκολις (46′ Σκέμπρι), Σελάγια (59′ Μάγκλιτσα).

Σκόρερ: 9′ Εφραίμ / 78′ Ντα Σίλβα, 87′ Σκέμπρι.

Κίτρινες: Πάρντο, Φαρίας, Αλέξανδρου.

Κόκκινες: Βασιλείου (2η κίτρ.).

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Βοηθοί Διαιτητές: Σωτήρης Βίκτωρος και Στέλιος Νικήτα.

Τέταρτος: Χρίστος Νικολαΐδης.

Η ζωντανή περιγραφή της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ