Λοιπόν, επιστρέφει ο Εφραίμ, στο Μπακού με τέσσερις στην άμυνα

Τώρα που έφυγε ο Τραμετσάνι ξέρουμε ότι στο Μπακού ο ΑΠΟΕΛ πάει με τέσσερεις στην άμυνα…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Έκπληξη η αποχώρηση του Πάολο Τραμετσάνι; Καθόλου! Μάλλον η έκπληξη μέχρι χθες το πρωί τουλάχιστον ήταν γιατί ο Πρόδρομος Πετρίδης να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας μαζί του. Η κριτική που δέχθηκε ο Ιταλός, από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, εξωδιοικητικούς παράγοντες τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές κλπ, ήταν τόσο έντονη που δύσκολα ο Ιταλός θα επιβίωνε.

Στο κάτω, κάτω τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που αποχώρησε ο Γιοβάνοβιτς με το τέλος της σεζόν 2012-13 οι πλείστες αλλαγές προπονητών γινόντουσαν περίπου αυτή την εποχή. Ντάλα Καλοκαίρι στη μέση των ευρωπαϊκών αγώνων, Πάουλο Σέρτζιο; Ντομίγκος Πασιένσια; Μάριο Μπέιν; Μπρούνο Μπαλταζάρ; Τι να λέμε τώρα!

Ο Τραμετσάνι αποχώρησε γιατί είχε και αυτός τις εμμονές του αλλά και τα «θεματάκια» του κατά καιρούς με κάποιους παίκτες. Και όταν αυτές αυξάνονται, τόσο μεγαλώνει και η πίεση. Και είναι τόσο έντονη, ενίοτε αφόρητη και δύσκολα διαχειρίζεται. Η φυγή του Ιταλού σε κάποιους πιθανό να φέρει και ανακούφιση. Θα αρχίσει η βαριά ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στον Αρχάγγελο να υποχωρεί αλλά το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι πόσο γρήγορα θα εξανεμιστεί. Γιατί την Τρίτη ναι, σε τέσσερις ημέρες ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει το σπουδαιότερο παιχνίδι της φετινής περιόδου με σοβαρό μειονέκτημα. Ο μοναδικός που μπορεί κάποιος να έχει πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ο νέος προπονητής.

Ενδεχόμενος αποκλεισμός μπορεί να επικαλεστεί τη δικαιολογία πως δεν είχε χρόνο και ούτε δικιά του είναι η ομάδα. Άλλωστε θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί με το σκορ εναντίον του και εκτός έδρας. Τον δικαιολογείς. Αν ωστόσο, καταφέρει και προκριθεί τότε θα δικαιωθεί και η διοίκηση αλλά και ο ίδιος θα γεμίσει το ντεπόζιτό του μπόλικη εμπιστοσύνη απ’ όλους.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Πέντε «καυτές πατάτες» στα χέρια του Ντολ

Και εφόσον ο Τραμετσάνι αποχώρησε γιατί είχε εμμονές με το σύστημα που παρέτασσε την ομάδα του, τότε αυτό και αν θα είναι έκπληξη, δηλαδή στον επαναληπτικό να δούμε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Οπότε από τώρα θα πρέπει να περιμένουμε πως ο Νικόλας Ιωάννου θα αγωνιστεί αριστερά στην άμυνα, ο Βούρος δεξιά και τις θέσεις των στόπερ θα διεκδικήσουν δύο από τους Σάβιτς, Μερκή και Λαφράνς.

Διαβάστε επίσης: Εκτεθειμένος ο Τραμετσάνι, εκτεθειμένος κι ο ΑΠΟΕΛ

Μπορεί εύκολα κάποιος αναγνώστης να διερωτηθεί θα αρχίσουμε από σήμερα να γράφουμε για ενδεκάδα; Μα για την τριάδα στην άμυνα δεν έγινε όλος ο σάλος; Δεν είναι γιατί ο Μιχαΐλοβιτς είναι δεξιοπόδαρος και παίζει αριστερά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία που υπήρχε έντονη αντίδραση; Δεν είναι ότι ο Γιάκολις δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε καθήκοντα φουλ μπακ που γεννήθηκαν άπειρες συζητήσεις από την περσινή σεζόν; Οπότε; Ναι, ο νέος προπονητής λογικά το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει στο Μπακού είναι τη διάταξη στην άμυνα. Α, και ο Εφραίμ θα δηλωθεί στον κατάλογο της Ευρώπης για τα επόμενα παιχνίδια.