aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛίρα εκατό ο Ζαχίντ

Λίρα εκατό ο Ζαχίντ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Άκρως επιτυχημένη αποδεικνύεται η κίνηση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ να δαπανήσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του Γκάγιας Ζαχίντ από τη Βαλερέγκα. Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής, με ρίζες από το Πακιστάν, εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία, αρχίζοντας την απόσβεση των λεφτών που δαπανήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, δικαιώνοντας παραλλήλως σε όσους πίστεψαν και επένδυσαν στο ταλέντο του. Για παράδειγμα, η κίνηση και το γκολ που πέτυχε προχθές απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στην εκπνοή του 90λεπτου, προφανώς λέει πάρα πολλά.

Τι και εάν δεν διένυσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τι και εάν έπαιξε μέχρι στιγμής σε τρεις διαφορετικές θέσεις (εξτρέμ, επιτελικός μέσος, αμυντικός χαφ) δίνοντας λύσεις στον προπονητή του σε πολλούς ρόλους. Ο 23χρονος πολυσύνθετος χαφ πάει από το καλό στο καλύτερο, κερδίζοντας τους απαιτητικούς ΑΠΟΕΛίστες. Έχει καταπλήξει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, αγωνιζόμενος βασικός σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, πλην αυτού στην πρεμιέρα με τον Ερμή αφού δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Το κοντέρ του γράφει 1.095 λεπτά σε 14 αναμετρήσεις, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλον συμπαίκτη του.

Πέραν τούτου, αν και μέσος, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό πέντε φορές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ των γαλαζοκιτρίνων, παρέα με τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο (πρώτος είναι ο Μίκαελ Ποτέ με έξι τέρματα). Επίσης, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο 23χρονος άσος είναι «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, αφού (και) στα ευρωπαϊκά παιχνίδια κατάπιε μπόλικα χιλιόμετρα βοηθώντας τους γαλαζοκίτρινους να παραμείνουν στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ