aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛεμονής: «Είχε θεματάκια ο Μαλέκκος, κουτό να πω κάτι κακό για τον Οκκά»

Λεμονής: «Είχε θεματάκια ο Μαλέκκος, κουτό να πω κάτι κακό για τον Οκκά»

Τάκης Λεμονής: Ένα όνομα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Άλλωστε, το μαρτυρούν οι τέσσερις θητείες του στον πάγκο των ερυθρολεύκων. O Ελλαδίτης προπονητής παραμένει ο τελευταίος που οδήγησε την Ομόνοια στον τίτλο του πρωταθλήματος πριν από δέκα χρόνια. Ο Χένινγκ Μπεργκ είχε την ευκαιρία να σπάσει την «κατάρα» για το «τριφύλλι», όμως η πανδημία του κορωνοϊού δεν του το επέτρεψε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ο Τάκης Λεμονής ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων, τόνισε ότι πέρασε εκπληκτικές στιγμές στον πάγκο της Ομόνοιας, μίλησε για τη συνεργασία με την «αφρόκρεμα» του κυπριακού ποδοσφαίρου και την «κατάρα» των εκτός έδρας αγώνων που έσπασε στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Τάκης Λεμονής κληθείς να σχολιάσει την επεισοδιακή σχέση που είχε με τον Γιάννη Οκκά στην Ομόνοια όχι μόνο δεν θέλησε να αναφερθεί με άσχημα λόγια για τον ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής Κύπρου, αλλά τόνισε πως θα ήταν κουτό εκ μέρους του να το κάνει.

Με τον Οκκά ο χωρισμός σας δεν ήταν και ο καλύτερος, έτσι; «Κοιτάξτε, ένας προπονητής πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Εγώ πήρα κάποιες αποφάσεις τότε, αλλά δεν σημαίνει κάτι εξωαγωνιστικά. Το να πω κάτι κακό για τον Οκκά τώρα επειδή υπήρχε αυτό τότε θα ήταν κουτό. Δεν παραγράφει τη πολύ μεγάλη προσφορά του Γιάννη Οκκά στην Κύπρο και την Ελλάδα. Έχει γράψει ιστορία και μάλιστα με χρυσά γράμματα».

Ο 60χρονος, πλέον, τεχνικός διατηρεί ακόμα φιλικές σχέσεις με τον Κώστας Μαλέκκο και μάλιστα όταν επισκέφθηκε το νησί μας πριν μερικούς μήνες επισκέφθηκε την καφετέρια ιδιοκτησίας του παλαίμαχου άσου.

«Ναι, όταν ήρθα στην Κύπρο τον επισκέφθηκα και είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε. Και ο Μαλέκκος είναι από τις μεγάλες μορφές. Και με αυτόν είχα κάποια θεματάκια, αλλά δεν τίθεται θέμα».

Τι θεματάκια είχε ο Κώστας; Ήταν λίγο ατίθασος; «Ο Κώστας αδίκησε τον εαυτό του και του το είπα. Ήταν για μεγάλα πράγματα. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο το μυαλό έρχεται μετά. Σε τέτοιες ηλικίες τα λεφτά και η δόξα κάνουν κακό. Πήγα και τον είδα και ήταν μια χαρά», είπε.

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας, καθώς θα δημοσιευτούν και άλλα ρεπορτάζ με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Τάκη Λεμονή για τις χαρές στην Ομόνοια, την εφιαλτική στιγμή, τον ΑΠΟΕΛ, τον Πρόδρομο Πετρίδη και φυσικά τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ