aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛαφράνς, Μοράις, Βραζιλιάνοι και σενάρια πώλησης του Τάαμαρι

Λαφράνς, Μοράις, Βραζιλιάνοι και σενάρια πώλησης του Τάαμαρι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι τρεις βασικές πυλώνες ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ είναι γνωστοί από καιρό (κεντρικός αμυντικός, αμυντικό χαφ και σέντερ φορ) και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν από νωρίς οι γαλαζοκίτρινοι. Σύμφωνα λοιπόν με όσα κυκλοφορούν, η πρώτη περίπτωση αφορά τον Κέβιν Λαφράνς, ο οποίος είναι απλά ζήτημα χρόνου το πότε θα ανακοινωθεί. Από εκεί και πέρα, το θέμα του αμυντικού χαφ, έχει να κάνει και με την κατάληξη που θα έχει και η περίπτωση του Νούνο Μοράις, ενώ του «φουνταριστού» δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω ακόμα…

Βέβαια, θα γίνουν και άλλες κινήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν και με τα θέματα των δανεισμών (Νατέλ, Καζού, κυρίως), που θα έχουν να κάνουν με τα άκρα της ομάδας (μπακ χαφ και ακραίοι επιθετικοί). Ένα ερώτημα ή καλύτερα ένα θέμα είναι πόσο μπορεί ν’ αλλάξει η εικόνα της ομάδας τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε φιλοσοφία και τακτικό σχεδιασμό. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν υποθετικά, πλην όμως, δεν παύουν από το να αποτελούν μια πραγματικότητα, που ανάλογα και με τις εξελίξεις και τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα, να μετατραπεί σε διακύβευμα ως προς τον ΑΠΟΕΛ της νέας περιόδου.

Ντομένικο Τέτι και Πάολο Τραμετσάνι, ασφαλώς και θα διατηρήσουν τον βασικό κορμό της ομάδας, ο οποίος (λογικά) θα αποτελείται από εφτά τουλάχιστον ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ. Όλα αυτά υπό την αίρεση πως δεν θα προκύψουν αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις στα θέματα των δανεισμών του Καζού, του Νατέλ και της περίπτωσης του Μοράις, ενώ στην εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε και τα σενάρια περί παραχώρησης του Αλ Τάαμαρι. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μιλάμε για «face of»!

Στο διά ταύτα, μπορούμε να πούμε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο ΑΠΟΕΛ της νέας περιόδου θα έχει (τρεις, τέσσερις) ουσιαστικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις βασικές επιλογές (και όχι κατ’ ανάγκην την ενδεκάδα) και η ομάδα θα θέλει, ως είθισται, τον χρόνο της για να αφομοιώσει τα «θέλω» και τα «πρέπει» του προπονητή. Ενδέχεται ωστόσο να δούμε ένα εντελώς «new look» στους γαλαζοκίτρινους, που σ’ αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα σε ό,τι έχει να κάνει με το δέσιμο και τις εμφανίσεις επιπέδου ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ