aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚρίστης Ανδρέου: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί αλλά...»

Κρίστης Ανδρέου: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί αλλά…»

Το προφίλ του αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ στο 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σκιαγράφησε με δηλώσεις του στον «Active» ο Κρίστης Ανδρέου.

Ο συμπατριώτης μας, με εμπειρία στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Βίλνιους (2014-16) είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη Σούντουβα, την πρώτη ομάδα που θα βρουν στον ευρωπαϊκό τους δρόμο οι γαλαζοκίτρινοι. Έχρισε φαβορί για την πρόκριση τον «Θρύλο», με την υποσημείωση πως θα πρέπει να ξεδιπλώσει τις πραγματικές του αγωνιστικές ικανότητες.

Διαβάστε επίσης: Το «πράσινο φώς» από τους Άραβες για τον Ντέ Βινσεντι

«Την παρακολούθησα φέτος σε δύο-τρία παιχνίδια. Είναι μια ομάδα που παίζει κλειστά πίσω στην άμυνα και προσπαθεί να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Έχει γρήγορους εξτρέμ, γι’ αυτό προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως από τα πλάγια και με σέντρες στην αντίπαλη περιοχή. Τουλάχιστον από αυτά που έχω δει, πιστεύω ότι αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού της είτε αγωνίζεται με δυνατούς αντίπαλους είτε με αδύνατους. Διαθέτει 3-4 παίκτες που γνωρίζω καλά, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες μου στη Ζαλγκίρις, αλλά έμειναν ελεύθεροι φέτος. Ο Άντρο Σβρλιούκα, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξί μπακ και έχει αναδειχθεί δύο χρονιές ως ο καλύτερος παίκτης της Λιθουανίας, αλλά φέτος τον βάζουν σαν εξτρέμ. Έχει το γκολ, την μπαλιά και είναι γενικώς καλός παίκτης», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Κέρδισε και παρέμεινε στην κορυφή η Σούντουβα

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το κυπριακό πρωτάθλημα είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από το λιθουανικό, λέγοντας ότι «συνήθως διεκδικούν το πρωτάθλημα 2-3 ομάδες, όμως φέτος έκανε την έκπληξη η Σούντουβα». Και συνέχισε: «Η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά είναι έτοιμη και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καθώς το πρωτάθλημα στη Λιθουανία άρχισε τον Μάρτιο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί και θα πάρει την πρόκριση, όμως θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δυσκολευτεί και μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο. Στη Λιθουανία τα γήπεδα είναι με πλαστικό χλοοτάπητα, με εξαίρεση αυτό της Σούντουβα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ