aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚρίστιανσεν: «Αυτά θα κρίνουν το ντέρμπι με την Ομόνοια»

Κρίστιανσεν: «Αυτά θα κρίνουν το ντέρμπι με την Ομόνοια»

Ο Τόμας Κρίστιανσεν μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του, για τον αγώνα με την Ομόνοια, τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι, τον Πάρντο, τον Λορένθο και τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Για το πως περιμένει το ντέρμπι: «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, ένα ντέρμπι με τη σημασία της λέξης. Όλοι θέλουν να κερδίσουν. Στόχος μας είναι η νίκη, μετά την ήττα από την ΑΕΛ και την ισοπαλία με τον Απόλλωνα».

Αν βάζει πίεση στην ομάδα του ότι δεν νίκησε σε κανένα από τα τέσσερα ντέρμπι που έδωσε: «Σε όλα τα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε, ήμασταν καλύτεροι, όμως δεν τα καταφέραμε. Με την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα είχαμε τις ευκαιρίες όμως δεν τα καταφέραμε. Με την ΑΕΛ δεν ήμασταν και τόσο καλοί και το παιχνίδι κρίθηκε από ένα πέναλτι. Με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι».

Αν θα κάνει αλλαγές: «Σε ότι αφορά στο προηγούμενο ματς είμαι ευχαριστημένος για το πως λειτούργησε η ομάδα. Θα το δούμε».

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι: «Σαφώς και είναι πολλά που παίζουν ρόλο. Είναι το πάθος, η θέληση, ο κόσμος».

Αν νιώθει πίεση: «Όχι είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε να ζούμε με την πίεση. Το ζούμε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ξέρουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Για το πόσο ευχαριστημένος είναι από την παρουσία της ομάδας, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου, αλλά και για τα ατομικά λάθη που στοίχισαν: «Νομίζω ότι κάναμε καλό πρώτο γύρο και μια καλή περίοδο. Πετύχαμε κάτι ιστορικό και είναι σημαντικό για όλους. Στο πρωτάθλημα πάμε καλά. Είναι η ΑΕΚ και η ΑΕΛ που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και το σίγουρο είναι ότι είναι μακρύς ο δρόμος. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα αποφορτιστούν οι παίκτες και θα πάρουν ανάσες.

Είναι γεγονός ότι κάναμε κάποια λάθη που στοίχησαν. Τα λάθη πάντα θα γίνονται και προσπαθούμε να μάθουμε από αυτά. Περιμένουμε και τα λάθη του αντιπάλου για να τα εκμεταλλευτούμε. Η κόκκινη κάρτα με την Αστάνα επηρέασε το παιχνίδι. Το πέναλτι με την ΑΕΛ ήταν αργά και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε».

Αν πιστεύει ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο: «Πρέπει να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε τα παιχνίδια για να ανεβούμε στην κορυφή. Δεν είμαστε πρώτοι και θα πρέπει να ανεβούμε βαθμολογικά».

Για το ότι δεν δίνει ευκαιρία στον Πάρντο: «Είμαι ικανοποιημένος από τον Βάτερμαν. Παίζει καλά σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Έγιναν κάποια λάθη όπως το πέναλτι με τον Απόλλωνα που μπορεί και να μην ήταν. Παίζει με τον τρόπο που θέλω να παίζουμε. Έχω ένα καλό πρόβλημα με δυο καλούς τερματοφύλακες.

Ο Βάτερμαν είναι πρώτη  επιλογή γιατί μου δίνει αυτά που θέλω. Το ίδιο ισχύει και με τον Στάθη που ο κόσμος έλεγε ότι δεν έπαιζε. Όταν ήταν έτοιμος έπαιξε. Αν επηρεαζόμουν από τον κόσμο ίσως να έμενα εκτεθειμένος και ο Στάθης. Δεν επηρεάζομαι από τον κόσμο. Έχω τη δική μου φιλοσοφία και θα πεθάνω με τις ιδέες μου».

Για τον Λορένθο και για το πως θα κινηθεί στη μετεγγραφική περίοδο: «Είναι ένα σημαντικό άτομο με γνώσεις και διασυνδέσεις και μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε παίκτες με ποιότητα και στα οικονομικά πλαίσια που θέλουμε.  Μιλήσαμε και με τον Τόζα και θα κινηθούμε ανάλογα».

Για τις προτεραιότητες ενόψει του Ιανουάριο: «Δεν θα τα πω δημόσια. Το μιλήσαμε εσωτερικά και θα καταλήξουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ