aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κούνας: «Ξεκάθαροι οι στόχοι του ΑΠΟΕΛ»

Στο γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο διεθνής καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Βασίλης Κούνας, ο οποίος αναφέρθηκε για τους αγώνες για το Final Four, και την αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Πετρολίνα ΑΕΚ που θα γίνει την Παρασκευή (24 Μαρτίου) για την ημιτελική φάση.

Για τις αναμετρήσεις του Final Four: «Είναι ένας θεσμός ο οποίος επανήλθε και θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΚ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας δίνει το δικαίωμα να δημιουργήσουμε μία γιορτή για την καλαθόσφαιρα. Μία γιορτή που πρέπει όλοι να χαρούμε. Και οι καλαθοσφαιριστές και οι φίλαθλοι. Όσο αφορά το Κύπελλο, είναι ο θεσμός του αδύνατου, αφού ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Μία ομάδα να βρεθεί στην μέρα της μπορεί να φτάσει μέχρι τον τίτλο. Οι πιθανότητες που έχει η κάθε ομάδα για να κατακτήσει το Κύπελλο πιστεύω πως είναι 25%. Κάποιες ομάδες έχουν σίγουρα μικρό πλεονέκτημα, όπως η ΑΕΚ που αγωνίζεται στην έδρα της και ο Κεραυνός που είναι πολύ σταθερός φέτος. Εμείς θεωρώ πως είμαστε περισσότερο αουτσάιντερ, όμως σαν ΑΠΟΕΛ οι στόχοι μας είναι πάντοτε ξεκάθαροι. Μαζί με τον κόσμο μας θα κάνουμε το καλύτερο. Την Ένωση Νέων Παραλιμνίου όλοι την χαρακτηρίζουν ως την θετική έκπληξη του πρωταθλήματος. Για εμένα δεν είναι όμως έκπληξη. Είναι μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, με εξαιρετικούς καλαθοσφαιριστές, κύπριους και ξένους, και έχει ένα εκπληκτικό προπονητή. Δουλεύουν πολύ σκληρά και τα αποτελέσματα φαίνονται στα γήπεδα».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει η ΑΕΚ λόγω της έδρας της. Θα διεξαχθεί ένα πολύ δυνατό παιχνίδι όμως. Εμείς έχουμε μάθει να παλεύουμε και να τα δίνουμε όλα μέχρι το τέλος και θα επιδιώξουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να βρεθεί στον τελικό. Η ομάδα μου θα προετοιμαστεί κατάλληλα μέχρι την Παρασκευή. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Είναι ένα παιχνίδι και η καλύτερη ομάδα, που είτε θα είναι πιο τυχερή είτε θα είναι στην καλύτερη ημέρα, θα κερδίσει και θα βρεθεί στον τελικό».

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΑΠΟΕΛ: «Έχουμε προχωρήσει σε μία αλλαγή καλαθοσφαιριστή. Ήρθε ένα παιδί στην ομάδα για να δώσει βοήθειες στους ψηλούς. Ο Μάικ Μπέστ είναι ένας πολύ καλός καλαθοσφαιριστής και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Η ομάδα μου δείχνει στοιχεία βελτίωσης τις τελευταίες βδομάδες, και παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό τρόπο που παίζουμε, πιο ομαδικό, κάτι που θέλαμε εξ’ αρχής να έχουμε ως ομάδα. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε πολύ τις επόμενες ημέρες, για να κτυπήσουμε τον αντίπαλο μας στις αδυναμίες του και να μπορέσουμε να πάρουμε εμείς την πρόκριση στον τελικό».

Για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ: «Θέλουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας την Παρασκευή. Δυστυχώς φέτος δεν τον είχαμε κοντά μας όσο θα θέλαμε. Θεωρώ πως οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα δώσουν βροντερό παρών στο ‘Κίτιον’ και θα δημιουργήσουν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, όπως και πέρσι που κατακτήσαμε τον τίτλο. Εύχομαι να γίνουν όμορφα παιχνίδια, με ευχάριστη ατμόσφαιρα και χωρίς παρατράγουδα και οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ να μας σπρώξουν για να κερδίσουμε την πρόκριση στον τελικό και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμα ένα τίτλο για τον ΑΠΟΕΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ