aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚωστή: «Η απώλεια του πατέρα του και ο ΑΠΟΕΛ που δεν τον κυνήγησε…»

Κωστή: «Η απώλεια του πατέρα του και ο ΑΠΟΕΛ που δεν τον κυνήγησε…»

Ο Ολυμπιακός άπλωσε τα μετεγγραφικά του δίχτυα στο νησί του και απέκτησε από τη Νέα Σαλαμίνα με περισσότερα από 500.000 ευρώ τον Κύπριο μέσο, Ιωάννη Κωστή, που υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις είναι θέμα χρόνου να εκδοθούν.

Η ελλαδική ιστοσελίδα, «Sport24.gr» ετοίμασε και παρουσιάζει πιο κάτω τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον διεθνή χαφ, ο οποίος τη σεζόν 2019-2020 θα παραμείνει δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα.

Αναλυτικά:

  1. ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ… ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ιωάννη Κωστή κάνουν λόγο για ένα μετρημένο παιδί. Ήπιων τόνων, ταπεινός, μετρημένος, δεν του αρέσει να μιλάει πολύ. Ακόμα και στα social media δεν είναι τόσο ενεργός. Όσο ήρεμος είναι εκτός γηπέδων, άλλο τόσο aggresive είναι μέσα σε αυτά. Διαθέτει καλά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου, διαθέτει πολύ καλή κάθετη πάσα, πατάει αντίπαλη περιοχή, έχει τσαμπουκά, δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση.

Όταν παίζει δίπλα του ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχει χημεία και ο οποίος τον κάνει να νιώσει… ασφάλεια στο παιχνίδι, τότε μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να δείξει τις δυνατότητές του. Η Νέα Σαλαμίνα έπαιζε το 4-3-3 και ο Κωστή ήταν το “οκταρο-δεκάρι”. Το ψηλό παιχνίδι δεν είναι το πιο δυνατό του σημείο και είναι κάτι στο οποίο επιδιώκει να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, μέσα από τις προπονήσεις.

  1. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 16 ετών, ο Κωστή πέρασε δύσκολες στιγμές. Η απώλεια του πατέρα του ήταν δυνατό “χτύπημα” και ο μικρός προσπάθησε να βρει κουράγιο και στήριγμα για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει, να παίζει μπάλα. Εκείνο το διάστημα, μάλιστα, έμελλε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία της Κύπρου.

Ήταν 14 Μαΐου 2016 όταν κλήθηκε να παίξει στις καθυστερήσεις του νικηφόρου (3-2) αγώνα της Νέας Σαλαμίνας απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Συμπαίκτης του σε εκείνο το ματς ήταν ο τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ, που αγωνιζόταν πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης. Ο γεννημένος στη Λάρνακα Κωστή έγινε ένας από τους νεαρότερους Κύπριους που έπαιξαν στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος.

  1. Ο “ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ” ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ

Στη Μεγαλόνησο κάνουν λόγο για “το μεγαλύτερο ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου αυτή την στιγμή”. Όταν την τεχνική ηγεσία της Νέας Σαλαμίνας ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Στάικος Βεργέτης, κατενθουσιάστηκε μαζί του και σε σύντομο διάστημα τον ανέβασε στην ανδρική ομάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας είχε δηλώσει για το επικείμενο απόκτημα του Ολυμπιακού:

“Είναι από τους παίκτες που δεν βρίσκεις συχνά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, βρίσκεις έναν στους χίλιους. Έχει μεγάλη προοπτική και θα κάνει την διαφορά”. Προπονητής στην Κύπρο που ασχολείτο με τις ακαδημίες εξέφρασε ανώνυμα τη γνώμη του για τον Κωστή: “Θα τρελάνει κόσμο στην πορεία το συγκεκριμένο παιδί. Αν συνεχίσει να εργάζεται σκληρά και έχει το κεφάλι κάτω… θα κάμει δυνατό deal σε μερικά χρόνια η Νέα Σαλαμίνα”.

  1. Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Θα αναρωτηθεί κανείς: “Καλά, τόσο καλός είναι και δεν τον «τσίμπησε» κάποια μεγάλη δύναμη στην Κύπρο;”. Ο ΑΠΟΕΛ είχε εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον του για τον Ιωάννη Κωστή, διά στόματος μάλιστα του διοικητικού ηγέτη Πρόδρομου Πετρίδη: “Ναι έχουμε 1-2 Κύπριους νεαρής ηλικίας που μας ενδιαφέρουν. Ο Κωστή είναι ένας από τους υποψήφιους. Είμαστε σε ανοικτή συζήτηση με τη Σαλαμίνα”. Όλα αυτά πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Η Νέα Σαλαμίνα ήθελε ωστόσο αρκετά χρήματα, ο ΑΠΟΕΛ ενδεχομένως να μην το κυνήγησε όσο θα έπρεπε, ενώ μόλις τον προηγούμενο Ιούνιο ο νεαρός ποδοσφαιριστής ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Νέα Σαλαμίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, είχε μπει ειδική ρήτρα στο αναθεωρημένο συμβόλαιο. Για να φύγει ο Ιωάννης Κωστή σε άλλη ομάδα της Κύπρου θα έπρεπε η Νέα Σαλαμίνα να βάλει στο λογαριασμό της περίπου 500 χιλιάδες ευρώ. Πάνω κάτω τόσα αναγκάστηκε να βγάλει από τα ταμεία του και ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει.

  1. ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Έχοντας παίξει στην Κ17 και στην Κ19 της εθνικής Κύπρου, ο προπονητής της ανδρών, Μπεν Σιμόν, αποφάσισε όχι μόνο να τον καλέσει παρά το νεαρό της ηλικίας του (19), αλλά τον χρησιμοποίησε στα προκριματικά Euro 2020 απέναντι σε Ρωσία και Σκωτία. Ο Ισραηλινός τεχνικός βγήκε και αποθέωσε τον Κωστή, λέγοντας: “Είμαι αισιόδοξος με την επόμενη μέρα. Ιωάννης Κωστή σήμερα με έκανε τόσο περήφανο που έχει να το νιώσω για χρόνια”.

Η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό, μάλιστα, συγκαταλέγεται στις δέκα ακριβότερες Κυπρίων παικτών, αλλά και η ακριβότερη της Νέας Σαλαμίνας. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε έκανε 26 συμμετοχές, εκ των οποίων τις δέκα στο αρχικό σχήμα. Στην Κύπρο εκτιμούν πως αυτός θα αποτελέσει τη βάση για την εθνική ομάδα της χώρας τα επόμενα χρόνια, ειδικά “αν συνεχίσει τη δουλειά, τα μυαλά του δεν πάρουν αέρα και παραμείνει προσγειωμένος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ