aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚωστή: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ζαχίντ, πρέπει να βρεις το…κουμπί του»

Κωστή: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ζαχίντ, πρέπει να βρεις το…κουμπί του»

Ο Γκάγιας Ζαχίντ έχει εξελιχθεί σε «talk of the town» στην πολιτεία του Παναθηναϊκού, έπειτα από την «γεμάτη» εμφάνιση και το πρώτο γκολ με τη φανέλα των «πρασίνων» κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Νορβηγός μέσος δικαίωσε τον Γιώργο Δώνη για την χρησιμοποίησή του στη… μάχη της Νέας Σμύρνης (παρά την μέτρια εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και την εσωτερική μετάθεσή του σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Ο Ζαχίντ δεν υπήρξε απλά ο σκόρερ του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης που πήρε από το χέρι το «τριφύλλι» και το οδήγησε στη νίκη. Κατέγραψε στο ενεργητικό του τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλο παίκτη, «τάισε» με τις μπαλιές του τους συμπαίκτες του και γενικότερα έδειξε πολύ πιο απελευθερωμένος αγωνιζόμενος στον άξονα.

Η ελλαδική ιστοσελίδα «  SDNA» επικοινώνησε με τον Γιώργο Κωστή και ζήτησε το προσωπικό report του για τον Ζαχίντ, τον οποίο ασφαλώς και γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή θητεία τους στους «γαλαζοκίτρινους» Ο άλλοτε προπονητής του ΑΠΟΕΛ και πρώην «στρατιώτης» των πρωταθλητών, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του – επί σειρά ετών – από πολλά πόστα στους «γαλαζοκίτρινους», το φετινό καλοκαίρι μετακόμισε στην Κίνα για λογαριασμό της Τσανγκτσούν Γιατάι, μαζί με τον άλλοτε προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Τόζα Σάμπουριτς.

«Ο Ζαχίντ είναι ένας παίκτης που ο τρόπος παιχνιδιού του… κολλάει πολύ στις ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής και έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Είναι εγκεφαλικός και υψηλού επιπέδου παίκτης. Διαθέτει φοβερή αντίληψη του χώρου μέσα στο γήπεδο και ακολουθεί πιστά την τακτική του προπονητή» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κωστή για τον Νορβηγό μέσο του Παναθηναϊκού δηλώνοντας μάλιστα προσωπικός θαυμαστής του. «Είμαι ένας από τους μεγάλους θαυμαστές του Ζαχίντ. Είναι παίκτης που η ομάδα πρέπει να στήνεται πάνω του. Φοβερό ποδοσφαιρικό μυαλό και υψηλή τεχνική κατάρτιση».

Όσο για την θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα στο χορτάρι;

«Ο Ζαχίντ είναι ένα μεγάλο “δεκάρι”. Αυτή είναι η κλασική θέση του και εκείνη που του ταιριάζει καλύτερα. Ακόμα όμως κι όταν ο Δώνης που τον γνωρίζει καλά από τον ΑΠΟΕΛ τον χρησιμοποιεί στα φτερά, το κάνει για να παίζει ως εσωτερικός μέσος κι όχι να κινείται στη γραμμή. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο παίκτη που από την στιγμή που βρεις το…κουμπί του, μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ