aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚορτζιά: Η σχέση αδυναμίας με τον πατέρα της και ο τζέντλεμαν Πιέρος

Κορτζιά: Η σχέση αδυναμίας με τον πατέρα της και ο τζέντλεμαν Πιέρος

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΙΦΤΗ

Όσο βάφεται και ντύνεται η Μαρία, ο κύριος Γιώργος Κορτζιάς κάθεται σε μία άκρη και δεν παίρνει το βλέμμα του από πάνω της. Την κοιτάζει πολύ προστατευτικά – είναι γεμάτος αγάπη για εκείνη, κάτι που παρατηρούν όλοι.

Τι κι αν η κόρη του είναι 23 χρονών, για εκείνον είναι και θα παραμείνει «το κοριτσάκι μου», όπως μου λέει κάποια στιγμή ανεβαίνοντας από το «Drunk Sinatra» της Θησέως προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα – εκεί όπου θα γίνει η πρώτη τους φωτογραφική λήψη.

«Έτσι είναι!», μου εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει «έχω μεγάλη αδυναμία στη Μαρία μου… Και χαίρομαι πολύ που όλα της πάνε τόσο καλά». Εκείνη μοιάζει πιο ανεξάρτητη. Βάφεται, ετοιμάζεται και έχει την προσοχή της στην φωτογράφηση – «τι τύχη», θα μου πει αργότερα, «να έρθω για λίγο στην Αθήνα και να κάνουμε σε τόσο ωραία σημεία της πόλης τις λήψεις μας».

Μου μιλάει, καταρχήν, για τον εαυτό της. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Στροβόλου. Εκεί ήταν πάντα το πατρικό μου. Εκεί θυμάμαι όλα μου τα παιδικά χρόνια. Τώρα πια μένω στο Καϊμακλί, αλλά όχι με τους δικούς μου. Μεγαλώσαμε…», μου εξηγεί.

Μου μιλάει, επίσης, για τις σπουδές της επάνω στο Digital Communication, αλλά και στη Διαιτολογία. «Τα ξεκίνησα όλα αυτά, όμως με κέρδισε ο χώρος της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης», καταλήγει.

-Η Διαιτολογία σε βοήθησε για να παραμένεις σταθερή στα κιλά σου, όσο έκανες modeling;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έκανα ποτέ μου διατροφή. Δεν χρειάστηκε. Αλλά, ναι, με βοήθησε πολύ, ώστε να αποκτήσω γνώσεις, σχετικά με τις τροφές, τις βιταμίνες και τη δοσολογία».

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το modeling – αν και βλέποντας σε σήμερα για πρώτη φορά, δεν νομίζω να ήταν κάτι δύσκολο έχοντας αυτή την εξωτερική εμφάνιση…

«Ξεκίνησα από το Star Κύπρος του 2013, που μεταδιδόταν και τότε από το Mega Κύπρου. Δεν είχα, όμως, ιδέα για το πού πάω και τι θα κάνω… Όταν τελείωσε ο διαγωνισμός αυτός, μου προσφέρθηκαν πολλές σημαντικές δουλειές τις οποίες και αποδέχτηκα. Ήταν μία ευκαιρία για μένα».

-Το ότι δεν κατέκτησες την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ομορφιάς, σε στεναχώρησε;

«Όχι, καθόλου. Αντίθετα, ήμουν πολύ ευχαριστημένη που έφτασα ως την έκτη θέση. Μέχρι τότε δεν είχα φωτογραφηθεί ποτέ, δεν ήξερα πώς να σταθώ – να, γι’ αυτό χάρηκα τόσο πολύ με τη φωτογράφησή μας σήμερα, στην Αθήνα, με όλους αυτούς τους επαγγελματίες. Τότε ήμουν αδαής».

-Θα το επαναλάμβανες;

«Τώρα πια όχι. Ό,τι ήταν να πάρω το πήρα».

-Τι αποκόμισες, δηλαδή, από αυτή σου την εμπειρία;

«Μου ανοίχτηκαν πόρτες. Είχα ευκαιρίες! Κράτησε 2,5 μήνες και έμαθα πολλά. Με βοήθησε να μπω στον χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στα οποία δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά μέχρι σήμερα».

-Οι γονείς σου εξέφρασαν αντιρρήσεις γι’ αυτό σου το βήμα;

«Όχι ακριβώς, σε λογικά πλαίσια. Με στήριξαν, όμως, πάρα πολύ. Ήταν πάντα δίπλα μου. Μου έλεγαν τη συμβουλή τους, αλλά την απόφαση την πήρα μόνη μου».

Γιώργος: «Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο αυτό. Δεν είναι ότι πέταξα κι από τη χαρά μου. Αλλά όταν η Μαρία αποφασίσει κάτι, θα το κάνει… (γελάει). Της έχουμε, όμως, κι εγώ και η μητέρα της, πολλή εμπιστοσύνη, διότι ξέρουμε τι είδους ανατροφή δώσαμε στην κόρη μας. Είναι ένα παιδί με τρόπους, αρχές και αξίες. Δεν τη φοβάμαι».

-Συνήθως, όμως, οι μπαμπάδες είστε πιο αυστηροί με αυτά τα θέματα…

Γιώργος: «Ναι, έτσι είναι. Αλλά εδώ δεν χρειάστηκε. Ξέρω το παιδί μου, γνωρίζω τι άνθρωπος είναι».

-Μαρία, ποια είναι η σχέση σου με τον πατέρα σου;

«Έχουμε σχέση αδυναμίας. Και στη μητέρα μου έχω μεγάλη αδυναμία. Είμαι πολύ τυχερή που με μεγάλωσαν τέτοιοι γονείς. Στον πατέρα μου έχω μεγάλη αγάπη. Δεν είναι ότι με κακόμαθε, αν και μου έκανε όλα μου τα χατίρια».

-Έτσι είναι, κύριε Γιώργο;

«Αλήθεια λέει. Δεν της χάλασα ποτέ χατίρι. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι, αλλά δεν της χάλασα ποτέ. Ό,τι ήθελε το είχε. Δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως. Ποτέ δεν μας έκανε ό,τι ήθελε. Η Μαρία από παιδί ήταν πολύ ανεξάρτητη, αισιόδοξη, χαμογελαστή. Δυναμική κοπέλα. Δεν μπορώ να ξεχάσω μία φορά, ήταν γύρω στα οκτώ, όταν γύρισε και μας είπε ότι θέλει να κάνει έξι χόμπι μαζί. Όλα μαζί! (γελάει). Το καταλαβαίνεις; Κιθάρα, αγγλικά, άλλη μία ξένη γλώσσα, μπάσκετ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Από παιδί ήθελε να μαθαίνει και να απασχολείται, να έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα και να είναι δημιουργική».

-Τη μαλώσατε ποτέ;

«Όχι. Δεν χρειάστηκε. Δεν ήμουν -και ακόμα δεν είμαι δηλαδή- αυστηρός πατέρας. Ό,τι μου ζητήσει μέχρι σήμερα της το κάνω, γιατί της αξίζει κι επειδή είναι λογική. Ούτε κόντρα μου πήγε ποτέ, ούτε τσακωθήκαμε. Είμαστε μαζί σε όλα, σαν μια γροθιά».

-Έτσι ήσουν και με τη μητέρα σου, Μαρία;

«Ναι. Αν και με τη μαμά μου περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο. Είμαστε και γυναίκες, καταλαβαίνεις… Πάμε για ψώνια, συζητάμε γυναικεία θέματα. Με συμβουλεύει, με βοηθάει. Αλλά, εντάξει, ένα «τσακ» παραπάνω αδυναμίας έχω στον μπαμπά μου, όπως όλα τα κοριτσάκια (χαμογελάει και τον αγκαλιάζει)».

-Δεν είχες ποτέ ανταγωνισμό με τη μητέρα σου στη διάρκεια της εφηβείας σου;

«Όχι. Έχουμε σχέση γονέα-φίλου. Έχουμε τις μικροδιαφωνίες μας, αλλά τα βρίσκουμε αμέσως. Μπορεί να τσακωθούμε για κάνα δεκάλεπτο, αλλά θα τα βρούμε χωρίς δεύτερη συζήτηση. Η μαμά ήταν λίγο πιο αυστηρή μαζί μου, παρά ο μπαμπάς μου».

Γιώργος: «Εγώ είμαι πιο αυστηρός, αλλά θα αποφύγω να τη μαλώσω. Μπορεί να μην της το πω κιόλας, αν διαφωνώ σε κάτι. Θα το συζητήσουμε ήρεμα».

-Τι όνειρα έχετε για το παιδί σας, κύριε Γιώργο;

«Πάνω απ’ όλα να έχει την υγεία της. Δεν θέλω κάτι άλλο. Και να προσπαθεί να γίνεται ευτυχισμένη. Τίποτε άλλο δεν της έχω ζητήσει. Να κάνει ό,τι θέλει! Να προχωρά μπροστά και να εξελίσσεται. Όπως κάνει τώρα. Ό,τι, δηλαδή, θέλει ένας γονέας που αγαπά και λατρεύει το παιδί του».

-Μαρία, ένα από τα όνειρά σου είναι να κάνεις τη δική σου εκπομπή στην τηλεόραση;

«Εννοείται! Είναι ένας από τους στόχους μου. Ακόμα ίσως είναι νωρίς. Προς το παρόν χαίρομαι πολύ με την εκπομπή μου στο ραδιόφωνο, στην πρωινή ζώνη του Dee Jay, με την παρουσίαση του green room στη φετινή εκπομπή του Star Κύπρος 2016 στο Mega Κύπρου, αλλά και με τα τηλεοπτικά μου ένθετα στο Mad TV Κύπρου. Δεν θέλω να πετάω στα σύννεφα, ούτε να βιάζομαι – έχω τα πόδια μου προσγειωμένα στη γη. Όμως μπορώ να έχω όνειρα και στόχους. Και κάποια στιγμή θα ήθελα να το πετύχω κι αυτό. Γι’ αυτό και σπουδάζω. Για να αποκτήσω γνώσεις».

-Τι θα συμβούλευες ένα νέο κορίτσι που λαμβάνει φέτος μέρος στα Star Κύπρος 2016;

«Θα συμβούλευα όλες τις κοπέλες να χαρούν αυτή τη μοναδική εμπειρία όσο περισσότερο μπορούν, να μην αγχώνονται από τώρα με το αποτέλεσμα γιατί, όποιο κι αν είναι αυτό, αν πραγματικά αγαπάνε τον χώρο και αφοσιωθούν σ’ αυτόν θα πετύχουν».

-Θεωρείς ότι οι κριτές φέτος είναι πιο αυστηροί;

«Όχι, δεν θα το ‘λεγα. Πιστεύω πως ο καθένας, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, μπορεί να προσεγγίσει τις κοπέλες και να τις συμβουλεύσει. Επαφίεται στην καθεμιά πώς θα το εισπράξει. Όλοι οι κριτές έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο και είναι μόνο κέρδος για την εκπομπή που βρίσκονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μαζί μας».

-Δεν θεωρείς ότι ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι λίγο πιο αυστηρός απ’ όσο πρέπει κάποιες φορές;

«Όχι. Άλλωστε, ό,τι παρατηρήσεις κι αν κάνει τις κάνει πάντα με πολύ ευγενικό τρόπο. Ο Δημήτρης είναι ένα μοντέλο που έχει κάνει πολλά στο εξωτερικό και νομίζω πως δικαιούται να έχει άποψη για τον συγκεκριμένο χώρο».

-Η καριέρα στην Αθήνα σε ενδιαφέρει;

«Φυσικά. Θέλω να δοκιμαστώ σε πολλούς τομείς της δουλειάς μας και όποια ευκαιρία μού δίνεται θέλω να την αξιοποιώ».

-Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

«Είμαι πολύ ευαίσθητη, αλλά και δυναμική ταυτόχρονα. Δεν το βάζω εύκολα κάτω. Είμαι κοινωνική κοπέλα και χαρούμενη. Γελάω συχνά».

-Στον ελεύθερό σου χρόνο τι κάνεις;

«Πάω για καφέ με τις φίλες μου, βγαίνω για φαγητό. Δεν είμαι πολύ του έξω, αλλά το κάνω. Είμαι του σπιτιού πιο πολύ».

-Μαγειρεύεις;

«Όχι πολύ, δεν ξέρω πολλά. Προσπαθώ να μαθαίνω». (στο σημείο αυτό, απομακρύνεται ο πατέρας της για να ετοιμαστεί για την επόμενη λήψη στη φωτογράφησή μας)

-Τις δουλειές στο σπίτι τις κάνεις εσύ ή τις μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου, Πιέρο Σωτηρίου;

(γελάει) «Βρήκες ευκαιρία τώρα! Όχι, τις μοιραζόμαστε. Ο Πιέρος, ξέρεις, είναι ένας άνθρωπος που έχει μανία με την τάξη. Τα θέλει όλα τακτοποιημένα και συγυρισμένα. Με βοηθάει και με ωθεί να κάνω κι εγώ το ίδιο. Είναι πολύ θετικό για έναν άντρα να βοηθάει την κοπέλα του να κάνει δουλειές και να τις μοιράζονται».

-Η συγκατοίκηση είναι εύκολη;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο θέμα. Αλλά τίποτα δεν είναι απλό στη ζωή. Αν ένα ζευγάρι είναι πραγματικά αγαπημένο, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει στη συγκατοίκησή του, θα τις ξεπεράσει».

-Κάνεις υποχωρήσεις;

«Πώς δεν κάνω; Ίσως κάνω και τις περισσότερες… Ειδικά αν είναι να τσακωθούμε, θα κάνω πίσω γιατί δεν μπορώ τους καυγάδες και τις εντάσεις. Δεν είναι ότι κάνω πίσω γιατί είμαι γυναίκα, αλλά δεν μπορώ να τσακώνομαι! Ό,τι μου συμβαίνει δεν μπορώ να το κρατάω μέσα μου. Θέλω να πάω να πιάσω τον άλλον και να το λύσω – όποιος κι αν είναι αυτός».

-Θυμάσαι την πρώτη σας γνωριμία με τον Πιέρο;

«Ναι, σε ένα club, στη Λευκωσία. Πριν από 5 χρόνια. Μετά πιάσαμε κουβέντα μέσω Facebook. Τελικά τα Social Media βοηθάνε πολύ!» (γελάει).

-Τι ξεχώρισες στον σύντροφό σου;

«Το ότι είναι πολύ προστατευτικός, γλυκός, ευγενικός, έχει τρόπους, πολλές ευαισθησίες κι έχει σεβασμό. Είναι πολύ ρομαντικός άντρας…».

-Ζήλεψες ποτέ κάποια θαυμάστριά του;

«Δεν θα το έλεγα. Άλλωστε κι εκείνος έχει το μέτρο, δεν το χάνει. Υπάρχουν όρια. Είναι λογικό να έχει πολλές θαυμάστριες και δεν τον κατηγορώ. Το συνηθίζεις με τον καιρό και το δέχεσαι. Η δουλειά του είναι τέτοια». (στο σημείο αυτό ο πατέρας της την πλησιάζει ρωτώντας την αν του πάει το πουκάμισο που δοκίμασε).

-Συζητάς τα προσωπικά σου με τους γονείς σου;

Γιώργος: «Α, εμένα δεν μου λέει πολλά! Με τη μάνα της τα λένε. Γυναίκες είναι, τα βρίσκουν καλύτερα. Εγώ επικροτώ κάθε απόφαση του παιδιού μου που την κάνει ευτυχισμένη».

Μαρία: «Δεν τους τα λέω όλα, μόνο αυτά που κρίνω ότι πρέπει να ξέρουν. Τα περισσότερα, όμως, όντως, τα μοιράζομαι με τη μαμά μου».

-Τι σχέση έχουν με τον Πιέρο, Μαρία;

«Τον βλέπουν σαν το γιο τους. Όπως κι εμένα οι γονείς του Πιέρου με έχουν σαν παιδί τους. Είναι πολύ υποστηρικτικοί».

-Ο γάμος είναι κοντά;

«Θα ήθελα πολύ να κάνω οικογένεια και παιδιά. Σιγά-σιγά όμως. Σε λίγα χρόνια, γιατί όχι;».

-Πώς θα ήταν για σένα η ιδανική πρόταση γάμου;

«Δεν υπάρχει “ιδανικό”. Κάθε άνθρωπος θα το κάνει με τον τρόπο του. Η πράξη έχει σημασία, όταν προέρχεται από την καρδιά του άλλου και τα αληθινά συναισθήματα που έχει για σένα…».

-Σου έχουν κάνει ποτέ μέχρι τώρα πρόταση γάμου;

«Όχι! Ακόμη». (γελάει).

-Πηγαίνεις στο γήπεδο;

«Ναι, πηγαίνω συχνά και βλέπω τον σύντροφό μου. Συνήθως πάω με τους γονείς του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ