aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚορνάρει για το προσπέρασμα ο ΑΠΟΕΛ!

Κορνάρει για το προσπέρασμα ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για τον ΑΠΟΕΛ, η νίκη στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη αποτελεί υποχρέωση. Καλείται να αποδείξει την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο, να βρει τον δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση των τριών βαθμών, κάτι που θα του επιτρέψει αυτομάτως να ξεκλειδώσει τη θύρα του ρετιρέ, μετά τη χθεσινή ήττα της ΑΕΛ. Στα μισά της διαδρομής του πρωταθλήματος θα απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, αντλώντας επιπρόσθετη δυναμική ενόψει της (δύσκολης) συνέχειας. 

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με χθεσινή προπόνηση (όλοι μέσα πλην του αδειούχου Καρλάο), με τον Τόμας Κρίστιανσεν να προσδοκά πως οι ποδοσφαιριστές του θα κυριαρχήσουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, επιβάλλοντας τα δικά τους «πρέπει». Η πίεση που θα εξασκηθεί στον Άρη πρέπει να είναι αποτελεσματική ώστε να μην πιστέψει πως μπορεί να φτάσει στο κέρδος. Το πρέσινγκ μπορεί να οδηγήσει στο κλέψιμο της μπάλας και μία-δύο πάσες ίσως ν’ αρκούν για να βρεθούν οι γαλαζοκίτρινοι σε θέση βολής.

Παραλλήλως, ένα από τα στοιχήματα το οποίο πρέπει να κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ (και) σήμερα είναι της σωστής αμυντικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα όταν γίνεται το λάθος και η μπάλα χάνεται στη μεσαία γραμμή. Οι επιστροφές επιβάλλεται να είναι γρήγορες, όπως και τα αποτελεσματικά μαρκαρίσματα στους επικίνδυνους παίκτες του αντιπάλου.

Όποιες οδηγίες και να έδωσε ή θα δώσει ο Δανός πριν από τη σέντρα, γνωρίζει πολύ καλά πως η ομάδα του επιβάλλεται εύκολα ή δύσκολα να καρπωθεί τους τρεις βαθμούς, ντουμπλάροντας έτσι τις επιτυχίες στο νέο έτος, παίρνοντας την καλύτερη ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί αρκετοί να έχουν το μυαλό στις δύσκολες υποχρεώσεις τον Φεβρουάριο (απανωτά ντέρμπι στην Κύπρο και Μπιλμπάο στους «32» Γιουρόπα Λιγκ), αλλά ο Κρίστιανσεν δεν ξεχνά πως τον μήνα που διανύουμε, ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει άλλα πέντε παιχνίδια, τρία στο πρωτάθλημα (14/1 με Δόξα εκτός, 22/1 με ΑΕΖ εντός, 29/1 με Εθνικό εκτός) και δύο στο κύπελλο (18/1 εντός, 25/1 εκτός με Νέα Σαλαμίνα). Ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο επιβάλλεται να βγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ