aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, από το Α έως το Ω! (όλες οι αναφορές / video)

Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, από το Α έως το Ω! (όλες οι αναφορές / video)

Σήμερα, η διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ παρουσίασε τον νέο τεχνικό Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν στον Αρχάγγελο, σε συνέντευξη Τύπου. Μία σπαρουσίαση με μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι λέχθηκαν σημαντικές αναφορές σε σοβαρό αλλά και χιουμοριστικό πλαίσιο και ατάκες μέσω των οποίων οι οπαδοί των γαλαζοκίτρινων είχαν την ευκαιρία να… αξιολογήσουν έως έναν βαθμό τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και συμπεριφέρεται σε θέματα επικοινωνίας ο Νορβηγός κόουτς.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης ο οποίος ήταν έντονος.

«Καλωσορίζω τον κύριο Κόρε Ινγκερμπρίτσεν. Έκανε μια εξαιρετική πορεία με την προηγούμενη ομάδα που την είχαμε αντιμετωπίσει και αποκλείσαμε. Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά βρήκαμε την λύση που θα κάνει τον ΑΠΟΕΛ παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο και δεν το κρύβω ότι η απουσία του κόσμου μας επηρέασε. Πιστεύουμε ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά για να πάρουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων των παικτών γιατί αρκετοί δεν έχουν δώσει αυτό που πραγματικά μπορούν».

Και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά δεν πρέπει να το κρύβουμε ότι το ΑΠΟΕΛ είναι στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ, και με λυπεί που τα ΜΜΕ δεν έκαναν τον… θόρυβο που άξιζε για την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, ίσως γιατί σας έχουμε συνηθίσει. Έτυχε λίγο αυστηρής και άδικης κριτικής, όσο και αν ο ΑΠΟΕΛ δεν απέδιδε, είναι το μοναδικό σωματείο που διαπρέπει στην Ευρώπη. Και επειδή είδα δημοσιεύματα και παρότι έχουμε ρεκόρ αλλαγής προπονητών, ελκύουμε πολλά ονόματα, η λίστα μας ήταν τεράστια και καταλήξαμε στην καλύτερη λύση, θέλω να πιστεύω, για την ομάδα μας. Προσπάθεια μας ως διοίκηση, πέραν από τους στόχους, είναι να είναι όσο το δυνατό πιο ενωμένος ΑΠΟΕΛ, οι φίλαθλοι να πάψουν αλληλοκατηγορούνται για προπονητές και ποδοσφαιριστές, γιατί το “ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων ισχύει και θα ισχύει πάντοτε”».

Mε τη σειρά του, ο Νορβηγός τεχνικός είπε: «Ανυπομονώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιώσω την ομάδα. Όλοι ξέρουν την ιστορία του συλλόγου με τίτλους κάθε χρόνο. Είναι ίσως εύκολο να κερδίσεις έναν τίτλο μια χρονιά, αλλά να το κάνεις κάθε χρόνο δεν είναι εύκολο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με έφερε στην ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να βελτιώσω τα πράγματα στον σύλλογο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, να παίζουμε ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθούμε να κερδίζουμε. Όταν παίζουμε με 11 παίκτες, οι 10 πρέπει να σκέφτονται πιο επιθετικά. Προτιμώ πάντα να κερδίζω με 3-4 γκολ παρά με 1-0. Γνωρίζω κάποια πράγματα από τότε που ξαναήρθα εδώ όταν παίξαμε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με τη Ρόζενμποργκ, όπως και για την ατμόσφαιρα που πλέον δεν είναι ίδια με αυτήν που ήταν τότε. Θέλουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο και να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα την οποία βίωσα εγώ όταν ήρθα».

Για το βελτίωση της μεσοεπιθετικής ανάπτυξης της ομάδας: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να έχουμε μια συγκεκριμένη δομή στον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε τις επιθέσεις μας στο γήπεδο όταν παίζουμε. Ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο ρόλο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις με περισσότερους παίκτες. Για μένα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είτε παίζουμε εναντίον της Βασιλείας, είτε εναντίον της Ομόνοιας. Έχω δει την ομάδα σε αρκετά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα καλό σύνολο έτσι ώστε να κτίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για τις εγκαταστάσεις είπε: «Ήξερα ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, το αντιλήφθηκα όταν ήρθα εδώ και είδα τις εγκαταστάσεις και το πώς λειτουργεί ο σύλλογος».

Για την μετεγγραφική ενίσχυση τόνισε: «Αυτές τις μέρες θα τις αξιοποιήσουμε για να δούμε τι λείπει από την ομάδα. Έχω τα δικά μου σχέδια, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Αν έχει μιλήσει με τους συμπατριώτες του Χένινγκ Μπεργκ (προπονητής Ομόνοιας) και τον Γιον Άαρνε Ρίισε (πρώην παίκτη του ΑΠΟΕΛ), απάντησε: «Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Ο προπονητής της Ομόνοιας γνωρίζω ότι τα πηγαίνει πολύ καλά και εμένα η δουλειά μου είναι να του κάνω δύσκολη τη ζωή του».

Για τη σύγκριση του κυπριακού με το νορβηγικό πρωτάθλημα: «Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Εκεί έχουμε 2-3 πολύ καλές ομάδες κοντά στο ΑΠΟΕΛ αλλά οι υπόλοιπες είναι πιο πίσω. Η Ρόζενμποργκ, όπως και ο ΑΠΟΕΛ, είναι ομάδες με μεγάλες απαιτήσεις. Ως προπονητής της Ρόζενμποργκ έχεις πολλές απαιτήσεις, να κερδίζεις τίτλους και να παίζεις καλά για να έρχεται ο κόσμος. Πρέπει να παίζουμε για τον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εδώ, να προσελκύσουμε τον κόσμο με ελκυστικό ποδόσφαιρο. Φυσικά θα υπάρχουν τα παιχνίδια τα οποία θα είναι δύσκολο για μας να κερδίσουμε. Σίγουρα θα υπάρχουν και άσχημες εμφανίσεις που θα κερδίζεις 1-0, αλλά ο στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο. Να παίζουμε για να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας».

Αν θα φέρει τους δικούς του συνεργάτες: «Είναι πιθανό να φέρω ίσως ένα άτομο. Υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι εδώ, έχουμε ποιότητα στο επιτελείο που υπάρχει και δεν θα βιαστούμε».

Για τον προσωπικό του στόχο στον ΑΠΟΕΛ, απάντησε: «Θέλω να μείνω εδώ για πάρα πολλά χρόνια και να πετύχω για να επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Γιατί να μην το καταφέρω αυτό; Ξεκαθαρίζω ότι έχω έρθει εδώ για να κερδίσω τίτλους. Αυτό ελπίζω και καθημερινά θα προσπαθώ να… επεκτείνω το συμβόλαιό μου για ακόμα μια μέρα. Φυσικά όταν γίνω 60 χρόνων θα με διώξουν (σ.σ. γέλια)!».

Για τα κριτήρια επιλογής του Κόρε Ίνγκεμπρίγκτσεν, ο Πετρίδης απάντησε: «Επιλέχθηκε από μία λίστα με 35-40 ονόματα. Είναι φιλόδοξος και έχει εμπειρία από τίτλους. Αυτό είδαμε όταν μας προτάθηκε. Έχει την κουλτούρα που θέλουμε ως χαρακτήρας. Ξέραμε ότι ήταν δεσμευμένος με ομάδα. Ο ίδιος είπε ότι μπορούσε να μείνει ελεύθερος. Μας διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να το κάνει και μάλιστα με δικό του κόστος και καταλήξαμε».

Για το μετεγγραφικό πλάνο είπε: «Τις μετεγγραφές δεν τις αποφασίζει κανένας πρόεδρος. Όταν είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζουμε, δεν νομίζω να χρειάζεται περισσότερο συζητήσεις. Το πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κύριος Κόρε και κανένας άλλος. Έχει εντοπίσει ο προπονητής θέμα στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη. Θα μας δοθούν οι ανάλογοι στόχοι για να τους υλοποιήσουμε».

Για την απόδοση του Ντε Βινσέντι απάντησε: «Να σας ρωτήσω εγώ κάτι. Έχει κανέναν που αμφισβητεί τον Τομάς ντε Βινσέντι; Υπήρχαν διάφορα θέματα με τον παίκτη και θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε ένα διαφορετικό Ντε Βινσέντι το 2020. Περιμένουμε από όλους τους παίκτες το κάτι παραπάνω».

Ακολούθως ο Πετρίδης προέβη σε αποκαλύψεις για τον Τάαμαρι, σχετικά με τις αναφορές του πρόσφατα σε ραδιοσταθμό στη Συρία: «Αν έχει πρόταση ευχαρίστως να πάει, θα πάρουμε εκατομμύρια. Γι’ αυτό τον αποκτήσαμε. Θα είναι χαρά για εμάς. Έχει συμβόλαιο για ακόμη ενάμισι χρόνο και του έγινε πρόταση επέκτασης με αρκετά βελτιωμένους οικονομικούς όρους. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες 4-5 βδομάδες, αν επιθυμεί ανανεώσει. Δεν τέθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα. Αν δεν το επιθυμεί, έχει ακόμα ενάμισι χρόνο συμβόλαιο. Τον Τάαμαρι τον πήραμε για να τον πουλήσουμε και αυτόν και τον Χάνι και κάποιους άλλους παίκτες».

Για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα, ο Πετρίδης είπε: «Εάν δεν είχε γκέλες ο ΑΠΟΕΛ με ΑΕΛ και Ολυμπιακό, θα μιλούσαμε διαφορετικά. Έστω και τώρα, θεωρώ την ομάδα μου φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι πιο ανταγωνιστικό λόγω του ότι οι δυο παραδοσιακές ομάδες, Ομόνοια και Ανόρθωση, είναι σαφώς βελτιωμένες σε όλα τα δεδομένα τους. Ο Απόλλων είναι εκεί και θα είναι εκεί. Θα δώσουμε όλη την έμφαση στο πρωτάθλημα και στην ευρωπαϊκή μας πρόκληση, να ενισχύσουμε την ομάδα με ποιοτικές μετεγγραφές και νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βρει τα πόδια του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ