aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚόντρα στην Κοπεγχάγη (δεν έπεσε στα... μαλακά ο ΑΠΟΕΛ)

Κόντρα στην Κοπεγχάγη (δεν έπεσε στα… μαλακά ο ΑΠΟΕΛ)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

O ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 16 Αυγούστου (21:45), ενώ ο επαναληπτικός θα παιχθεί στις 24 του ίδιου μήνα (21:45). Εντός των προσεχών ημερών θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία του πρώτου αγώνα και του επαναληπτικού.

Η Κοπεγχάγη την οποία ο ΑΠΟΕΛ είχε αποκλείσει τη σεζόν 2009-10 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ομάδα της ομώνυμης πρωτεύουσας της σκανδιναβικής χώρας.

Ιδρύθηκε το 1992 έναν χρόνο μετά την ίδρυση της δανικής Σούπερ Λίγκα, από την ενοποίηση των Μπολντκλούμπεν 1903 και Κοπεγχάγη Μπόλντκλουμπ. Ο σύλλογος αποτελείται από τα τμήματα ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών.

Έδρα του είναι το γήπεδο Πάρκεν, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, με χωρητικότητα 38.065 θέσεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ η ομάδα βρίσκεται στην 43η θέση της ειδικής κατάταξης συλλόγων, ευρισκόμενη στις 50 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η ΦΚ Κοπεγχάγη έχει καταφέρει να κατακτήσει δέκα φορές τον τίτλο του πρωταθλήματος, πέντε το κύπελλο Δανίας και δύο το κύπελλο Σκανδιναβίας. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, συμμετείχε για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία τους τη σεζόν 2006-07 τερματίζοντας 4η στον δ’ όμιλο όπου αγωνίστηκε με Μπαρσελόνα, Παναθηναϊκό και Ρουμπίν Καζάν.

Αν και το 2009-10 έχασε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΑΠΟΕΛ με συνολικό σκορ 2-3, η ομάδα κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αφού απέκλεισε την ΦΚ Μόγκρεν και την Σταμπάεκ και έφθασε μέχρι τους «32» της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από τη Μαρσέϊγ.

Προπονητής της είναι ο Στόλε Σολμπάκεν, ο οποίος δούλεψε στην Κοπεγχάγη και τότε που αντιμετώπισε την εν λόγω ομάδα ο ΑΠΟΕΛ. Βέβαια, έφυγε και επέστρεψε αφότου εργάστηκε σε Κολωνία (2011-12) και Γουλβς (2012-13). Ο Σολμπάκεν στην πρώτη του θητεία στην Κοπεγχάγη, δούλεψε από το 2006 μέχρι το 2011 και από το 2013 κι εντεύθεν διανύει τη δεύτερή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ