aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚόντρα ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις

Κόντρα ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Από πού να αρχίσεις και από να τελειώσεις με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα… Για να είμαστε πιο σωστοί, τα γεγονότα άρχισαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. O ΑΠΟΕΛ και o Απόλλων κήρυξαν τριήμερο… γκρίνιας, επίρριψης ευθυνών και έστρεψαν την προβολή απάνω τους. Εκεί που λέγαμε ότι οι δηλώσεις των εκπροσώπων Τύπου την Τρίτη το πρωί ήταν το φινάλε, η χθεσινή βραδιά ήρθε να μας διαψεύσει.

Η κόντρα των δύο πλευρών καλά κρατεί και το αυτό φάνηκε από το τελικό σφύριγμα του Δημήτρη Μασιά, όταν στην φυσούνα υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο ομάδων. Το δεύτερο επεισόδιο… προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης όταν οι εκπρόσωποι Τύπου των δύο ομάδων μίλησαν σε ραδιοφωνική εκπομπή στηρίζοντας ο καθένας την δική του εκδοχή.

Οι μεν κυανόλευκοι υποστηρίζουν ο,τι ο Καρλάο επιτέθηκε στον φροντιστή του Απόλλωνα και οι δε γαλαζοκίτρινοι, ότι ο Βάλε προκάλεσε την κερκίδα με άσεμνη χειρονομία. Αν συμπεριλάβουμε και τα παράπονα για τη δεύτερη κίτρινη στον Καρλάο που δεν δόθηκε, τον προκλητικό πανηγυρισμό του Μπερτόλιο και του Ντα Σίλβα, τότε… έδεσε το γλυκό.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις-ποσταρίσματα στο Facebook των γαλαζοκίτρινων και τον κυανόλευκων αποτέλεσαν κάτι σαν παράταση του αγώνα της Δευτέρας, προσπάθησαν να πείσουν ο ένας τον άλλον ποιος πανηγυρισμός είναι προκλητικός και ποιος όχι (τα… τριάρια του Ντα Σίλβα και το «σσσσ» του Μπερτόλιο) και η κατάσταση ξέφυγε με σκληρή γλώσσα ένθεν κι ένθεν.

Αρμόδιος για να δώσει τέλος στα πιο πάνω δεν είναι άλλος από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ και τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα βάσει των στοιχείων που έχουν ή θα έχουν ενώπιών τους (είτε βάσει του φύλλου αγώνος, είτε βάσει οπτικοακουστικών υλικών). Αν ο Βάλε προέβη σε χειρονομία, αν ο πανηγυρισμός του Μπερτόλιο και του Ντα Σίλβα ήταν προκλητικός και αν ο Καρλάο επιτέθηκε στον φροντιστή του Απόλλωνα και αν οι υποθέσεις εξετασθούν αντικειμενικά, τότε οι ποινές θα είναι ανάλογες.

Παράπονα πάντα θα υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, γι’ αυτό και η ενδελεχής εξέταση όλων όσων συνέβησαν στο ντέρμπι θεωρείται επιτακτική. Και για το καλό του ποδοσφαίρου, ευχόμαστε να μην ισχύσει το «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όπως συνέβη πάμπολλες φορές στο παρελθόν.

Απόλλων: «Άνανδρη επίθεση του Καρλάο σε φροντιστή μας»

ΑΠΟΕΛ: «Η συμπεριφορά του Βάλε δεν καλύπτεται με “σκαρφίσματα”» 

Απόλλων: «Γελά και το παρδαλό κατσίκι με τις “fair play” απαιτήσεις»

«Υπάρχουν και κάποια όρια τα οποία ξεπεράστηκαν από τον Απόλλωνα…»

«Οι παίχτες μας δεν έχουν την ασυλία του Καρλάο και του Μοράις…»

Απόλλων για Μπερτόλιο: «Δεν έγινε αντιληπτό, όπως κάποτε με τον Σανγκόι»

«Στον Απόλλωνα σύγχυσαν τις χειρονομίες φαίνεται…»

«Συστημικά αγοράκια, σας γλεντάει και σας απέρριψε έστω και στα 33 του»

«Αστεία σύγκριση ο πανηγυρισμός του Μπερτόλιο με το… μεσαίο δάκτυλο»

«Ατόπημα Νο2 από Απόλλωνα και γλώσσα επιπέδου… καταγωγίου»

Απόλλων προς ΑΠΟΕΛ: «Εμείς δεν ξέρουμε από καταγώγια, εσείς τα γνωρίζετε άριστα…»

ΑΠΟΕΛ προς Απόλλωνα: «Αρκετά ασχοληθήκαμε…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ