aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Κόλλησαν» Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ με μοιραίους τους Τιάγκο και «Ντέβι» (vid & pics)

«Κόλλησαν» Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ με μοιραίους τους Τιάγκο και «Ντέβι» (vid & pics)

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Αυτό ήταν… αιώνιο ντέρμπι! Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκαν στη λευκή ισοπαλία (0-0) στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο α’ γύρος της κανονικής διάρκειας.

Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα. Αμφισβητούμενες φάσεις, χαμένο πέναλτι, ένταση, πάθος, έλειπε όμως το γκολ! Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 93’, καθώς ο Ντε Βινσέντι αστόχησε από την άσπρη βούλα, ενώ προηγουμένως προηγήθηκε εύκολο πέσιμο του Τάαμαρι από τον Λανγκ και ο Τιμόθεος Χριστοφή θα μπορούσε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί αντί να δώσει το πέναλτι. Καλύτερη η ομάδα του Μπεργκ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο. Έτσι, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να… σπάσει την παράδοση των έξι τελευταίων χρόνων, καθώς δεν κέρδισε «αιώνιο» ντέρμπι από τις 6/4/2013.

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι η φάση στο 26’ όταν ο ΑΠΟΕΛ δικαίως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν του καταλογίστηκε μετά από ανατροπή του Τάαμαρι από τον Λέτσιακς, ενώ ο Σόουζα χάνει το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών (3). Εμφάνιση από τα παλιά στις κερκίδες του ΓΣΠ, καθώς οι φίλοι της Ομόνοιας έδωσαν βροντερό παρών και δεν σταμάτησαν λεπτό το τραγούδι και αναμφίβολα δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα… καυτή. Τέλος, σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης μετά τον καταλογισμό πέναλτι στο 86’.

Το ματς…

Η Ομόνοια είχε την κατοχή και δημιουργούσε προϋποθέσεις, ο ΑΠΟΕΛ όμως κατέγραψε τη μεγάλή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Οι πράσινοι του Μπεργκ παρουσιάστηκαν ορεξάτοι, κινητικοί και επιθετικοί στο παιχνίδι, και στο 20’ απείλησαν για πρώτη φορά όταν ο Γκόμεθ εκτέλεσε το φάουλ και ο Λούφτνερ έπιασε τη κεφαλιά, ενώ ο Μπέλετς μάζεψε χωρίς δυσκολία.

Έξι λεπτά αργότερα, οι γαλαζοκίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ανατροπή του Τάαμαρι από τον Λέτσγιακς, και σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή, υπάρχει παράβαση και θα μπορούσε ο Τιμόθεος Χριστοφή να δείξει την άσπορη βούλα. Ο ΑΠΟΕΛ στο 42’ σημείωσε καλή προϋπόθεση καθώς ο Εφραίμ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή όμως ο Φαμπιάνο του… πήρε την μπουκιά από το στόμα. Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» απογειώθηκε και απέκρουσε δυνατό βολέ του Τάαμαρι από το ύψος του πέναλτι.

Όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος για τον ΑΠΟΕΛ, έτσι άρχισε για την Ομόνοια. Με σπουδαία ευκαιρία. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα, ο Ντάρμπισαϊρ με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, και ο Τιάγκο που πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε τη μπάλα ψηλά προ κενής εστίας! Στο 56’ οι παίκτες των πρασίνων συνδυάστηκαν εξαιρετικά, όμως το πλασέ του Μποτεάκ ήταν αδύναμο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φαμπιάνο απέκρουσε εύκολα την αδύναμη κεφαλιά του Πάβλοβιτς.

Ο ρυθμός συνέχισε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι σημείωσαν πολύ καλές προϋποθέσεις, ωστόσο τα… έχαναν στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να δημιουργούν… πανδαιμόνιο στις κερκίδες. Το σκορ όμως δεν έμεινε στο μηδέν γιατί στο 87’ ο Τάαμαρι κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Λανγκ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές, φαίνεται πως ο Ιορδανός μάλλον έπεσε εύκολα και ο ρέφερι θα μπορούσε να το αποφύγει. Πάντως μετά την υπόδειξη, προέκυψε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς έπεσαν αντικείμενα από την κερκίδα. Όταν άρχισε όμως το παιχνίδι, ο Ντε Βινσέντι αστόχησε από την άσπρη βούλα και έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρία, Λανγκ, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέτσιακς, Τιάγκο, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (75′ Κακουλλής), Ντάρμπισαϊαρ.

ΑΠΟΕΛ (Τομάς Ντολ): Μπέλετς, Μερκής, Βούρος, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Zοαοζίνιο (67′ Γιάκολις), Σόουζα, Μάτιτς, Εφραίμ (59′ Μπέζιακ), Τάαμαρι, Πάβλοβιτς (83′ Ντε Βινσέντι).

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες11′ Σόουζα (3η).

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ