aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚοίτα τι έκανε ο Κρίστιανσεν

Κοίτα τι έκανε ο Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ακόμα κι αν ο ΑΠΟΕΛ δεν πραγματοποιήσει τέταρτη μετεγγραφή, με τις προσθήκες των Μπαράλ, Γιαμπερέ και Εμπεσίλιο, διαμορφώνεται νέο σκηνικό στο ρόστερ, την αξιοποίηση και τη διαχείριση του. Ουσιαστικά ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει στη διάθεση του γεμάτο και «αναβαθμισμένο» οπλοστάσιο, που μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στις απαιτήσεις τόσο της Ευρώπης, αλλά και στα εντός των τειχών δρώμενα.

Με τις μετεγγραφές που έγιναν φαίνεται ξεκάθαρα πως στον ΑΠΟΕΛ στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους (παράγοντες και τεχνικό τιμ) έχουν (και) τους αγώνες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και όχι μόνο…

Με την αποχώρηση του Καρλάο, τις αλλαγές που έγιναν στα πρόσωπα και τη γενικότερη δομή της ομάδας το στάτους αλλάζει. Ο ΑΠΟΕΛ μεταλλάσεται και αποκτά άλλη αγωνιστική ταυτότητα. Την ταυτότητα που θέλει να του δώσει ο Κρίστιανσεν, με τον Δανό να έχει καταφέρει κάτι που κανένας προκάτοχος του, πριν τον Γιοβάνοβιτς δεν το κατάφερε. Ο 44χρονος τεχνικός, πέρα από τα δικά του στοιχεία, πρόσθεσε νέα πρόσωπα, άλλαξε πράγματα -εντός και εκτός γηπέδου- και δείχνει να δημιουργεί τη δική του ομάδα.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτήν την ομάδα. Γιατί όσο κι αν ως τώρα ο Κρίστιανσεν φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα, για να πανηγυρίσει θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, θα κάνουν ταμείο.

Για τον τεχνικό των γαλαζοκίτρινων και γενικότερα για την ομάδα εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι το πρωτάθλημα, που αποτελεί και τη βασική προτεραιότητα και κατά δεύτερο λόγο ο αγώνας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και κατόπιν το κύπελλο. Το βέβαιο είναι πως ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλό δρόμο και καλά χέρια, μένει μόνο οι πρωταθλητές να εξαργυρώσουν αυτή τους την προσπάθεια με τα ανάλογα λάφυρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ