aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Κλείδωσε» και από τα δεξιά

«Κλείδωσε» και από τα δεξιά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στην τρίτη προσθήκη στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε ο ΑΠΟΕΛ. Μετά τον Βραζιλιάνο επιθετικό Γκιγιέρμε Ντελατόρε και τον Λευκορώσο αμυντικό Ντένις Πολιάκοφ, η ομάδα της Λευκωσίας ενέταξε χθες στο ρόστερ και τον Εμίλιο Ενσούε. Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ, μάλιστα, ανέβηκε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή της Μπέρμιγχαμ, μετά προφανώς από σχετική συνεννόηση των δύο συλλόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώθηκε ο τρίτος στον ΑΠΟΕΛ!

Ο 28χρονος με καταγωγή από τη Γουινέα, βλέπετε, ανήκε στην αγγλική ομάδα και για να γίνει εφικτή η συμφωνία των δύο πλευρών, οι γαλαζοκίτρινοι θα έπρεπε φυσικά πρώτα να τα βρουν στο οικονομικό. Κάτι που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Ενσούε μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Κύπρο και αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, σφράγισε με την τζίφρα του το προσυμφωνηθέν συμβόλαιο, το οποίο εκπνέει τον Μάιο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λέει η Μπέρμιγχαμ για τη μετεγγραφή του Ενσούε

Στον ΑΠΟΕΛ λένε ότι έχουν μελετήσει ενδελεχώς τον Ενσούε προτού κινήσουν τις διαδικασίες για την απόκτησή του. Πρόκειται για παίκτη (κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου) που μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις της δεξιάς πλευράς (μπακ και χαφ), αν και κυρίως αγωνίζεται στο άκρο της οπισθοφυλακής. Και εκεί για να ακριβολογούμε προορίζεται, αντικαθιστώντας τον άτυχο Ζίφκο Μιλάνοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «πρέπει» για Ενσούε και Οφόρι στον ΑΠΟΕΛ

Εκτός από τις αγωνιστικές ικανότητές του, μεγάλο ρόλο για την απόκτησή του διαδραμάτισε το γεγονός πως βρίσκεται σε καλό βαθμό ετοιμότητας αφού στη φετινή περίοδο έπαιξε σε πολλά παιχνίδια της Μπέρμιγχαμ. Πιο πρόσφατο; Αυτό της περασμένης Τρίτης απέναντι στη Ρέντινγκ. Ο διεθνής παίκτης κουβαλά καλές παραστάσεις. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Μαγιόρκα, στην οποία βρισκόταν έως το 2014, έχοντας ενδιάμεσα πέρασμα από τις Καστεγιόν (2008-09), Ρεάλ Σοσιεδάδ (2009-10).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: No. 2 για τον Ενσούε

Ακολούθως έπαιξε στη Μίντλεσμπρο και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Μπέρμιγχαμ. Την ίδια ώρα, στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να κλείσουν σύντομα και την τέταρτη προσθήκη. Βρίσκονται σε συζητήσεις για την απόκτηση του Εμπενίζερ Οφόρι. Έχουν διαμηνύσει στον παίκτη και στη Στουτγκάρδη ότι θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στα επόμενα 24ωρα. Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα κινηθούν σε εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «καλωσόρισες» στον νέο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ