aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Καβάλησε το καλάμι» ο Ενσούε, ή όντως αξίζει τον… ουρανό με τ’ άστρα;

«Καβάλησε το καλάμι» ο Ενσούε, ή όντως αξίζει τον… ουρανό με τ’ άστρα;

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Αν όντως ο Εμίλιο Ενσούε έθεσε ως τιμή εκκίνησης τις 400.000 ευρώ (όπως διαρρέει) για τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό, τότε δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι «καβάλησε το καλάμι» ο δεξιός μπακ-χαφ από την Ισημερινή Γουινέα και ότι αξιώνει «τον ουρανό με τα’ άστρα» επειδή έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ και την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο 29χρονος είναι μεν, σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά μετά από το «διαζύγιό» του με τον ΑΠΟΕΛ, το όνομά του πλέον δεν είναι και τόσο καλό στην πιάτσα, κυρίως για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε όσο ήταν στην ομάδα της Λευκωσίας. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο διέρρευσε και σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: «Οι κυπριακές ομάδες που απέρριψε ο Ενσούε»

Όσο καλός ποδοσφαιριστής και αν είναι ο Ενσούε, η ποδοσφαιρική αξία μετά από πειθαρχικά παραπτώματα και η μακρά αποχή του από επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες, κανονικά μειώνεται. Δεν αυξάνεται… Γιατί μακρά αποχή; Που το στηρίζουμε αυτό; Λοιπόν, ο Ενσούε κατέγραψε την τελευταία του συμμετοχή με τον ΑΠΟΕΛ στις 2 του περασμένου Φεβρουαρίου, σε αγώνα με την Πάφο στο ΓΣΠ, όπου ο 29χρονος άσος σκόραρε, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν με 1-2.

Διαβάστε επίσης: «Απαγορευμένος καρπός» ο Ενσούε για Ομόνοια, Απόλλων, Ανόρθωση και ΑΕΛ

Όπως προαναφέραμε, η πιο πάνω ήταν η τελευταία του συμμετοχή με τον ΑΠΟΕΛ. Όχι η τελευταία του γενικώς, διότι στις 25 του περασμένου μήνα Μάρτη, αγωνίστηκε σε διεθνή φιλικό αγώνα με την χώρα του Ισημερινή Γουινέα, εκτός έδρας απέναντι στη Σαουδική Αραβία (3-2 για τους Άραβες, πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του ο Ενσούε). Και μέχρι να αγωνιστεί ξανά, το διάστημα της αποχής του θα αυξηθεί. Θα έχει ξανά το δικαίωμα να παίξει μπάλα στο πλαίσιο των προκριματικών για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (21 Ιουνίου – 19 Ιουλίου) στην Αίγυπτο σε εθνικό επίπεδο και σε συλλογικό… ένας θεός ξέρει πότε.

Όπως και να ‘χει το πράγμα, ακόμη και να τα αξίζει τη δεδομένη στιγμή τα 400 χιλιάρικα ο Ενσούε (που κατά την άποψή μου δεν τα αξίζει), στην Κύπρο δεν πρόκειται να τα βρει. Ούτε στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ίσως να εκκινεί με αυτό το ποσό, ούτως ώστε αν χρειαστεί μελλοντικά να μειώσει τις απαιτήσεις του μέσω διαπραγματεύσεων, να μην το κάνει σε βαθμό που να βρει ομάδα η οποία θα του προσφέρει λιγότερα από αυτά τα οποία έπαιρνε στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ