aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚάτι σαν παράσημο!

Κάτι σαν παράσημο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης, ασφαλώς, δεν είναι χθεσινός. Και για να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση που του έγινε για επιστροφή και ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας συνάμα πως σε λίγες μέρες ο σύλλογος δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι που αφορά τη μετέπειτα ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) πορεία του, πάει να πει πως το λιγότερο πιστεύει στο σύνολο που τέθηκε υπό τις οδηγίες του και πολύ περισσότερο πιστεύει στον εαυτό του και στους συνεργάτες του.

Μαγικό ραβδάκι για να μεταμορφώσει με τη μία τους γαλαζοκίτρινους και να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους απέναντι στη Βιτόρουλ, δεν κρατεί. Εκείνο που εκ πρώτης μπορεί να πράξει γνωρίζοντας και την κουλτούρα της ομάδας, λοιπόν, είναι να προσπαθήσει και στη σημερινή τελευταία προπόνηση πριν από το σπουδαίο επαναληπτικό ματς με την πρωταθλήτρια Ρουμανίας να εμφυσήσει όσα περισσότερα από τα «θέλω» του στους ποδοσφαιριστές. Και αμυντικά και επιθετικά. Γιατί και στους δύο τομείς, το δείγμα του ΑΠΟΕΛ στα ματς που προηγήθηκαν μόνο υγεία δεν εξέπεμπε, γι’ αυτό εξάλλου προέκυψε η αγχωτική πρόκριση επί της Ντουντελάνζ και η ήττα με 0-1 από τη Βιτόρουλ.

Και τα δύο πόδια του Ελλαδίτη προπονητή βρίσκονται σε ένα παπούτσι, αλλά όπως λέει και στους συνεργάτες του από την πρώτη ημέρα επιστροφής στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», με τη μετάδοση της αυτοπεποίθησης και ασφαλώς την εκτέλεση των εντολών που θα αφοπλίσουν αγωνιστικά τους νεαρούς ως επί το πλείστον παίκτες του Γκεόργκι Χάτζι, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ένας στόχος που αποτελεί πρόκληση και για τον Δώνη καθώς σε περίπτωση εξασφάλισης της εισόδου στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διασφαλίσει παραλλήλως την είσοδο σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με το «καλημέρα» θ’ αποτελέσει ένα αστραφτερό «παράσημο».

Το τι έκαναν σωστά και πολύ περισσότερο το τι έκαναν λάθος οι παίκτες στα παιχνίδια που προηγήθηκαν, έτυχαν ανάλυσης από το τεχνικό τιμ και υπάρχει η πίστη του ότι μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα και να προκριθεί. Δεν ήταν ο ΑΠΟΕΛ που ήθελε οποιοσδήποτε να βλέπει και γνωρίζει ότι οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες. Και αυτές οφείλει το σύνολο να βγάλει απέναντι στη Βιτόρουλ σε όσο γίνεται μεγαλύτερο βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ