aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚάτι παραπάνω από μία πρόκριση

Κάτι παραπάνω από μία πρόκριση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να έλθει η πρόκριση, το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να κάνει το κάτι παραπάνω στον επαναληπτικό αγώνα με την ΑΕΛ σε σχέση πάντοτε με τις τελευταίες του εμφανίσεις. Γιατί η χλομάδα που βγάζει εδώ και καιρό έχει γεννήσει μια σειρά ερωτηματικών που προκαλούν μέχρι ενός σημείου ανασφάλεια για την πορεία πλεύσης.

Μέσα από τη σημερινή ρεβάνς του Τσιρείου, λοιπόν, εκτός από την πρόκριση που είναι το κύριο ζητούμενο, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τη δυναμική τους ενόψει της συνέχειας, στοιχείο που τη δεδομένη περίοδο έχουν περισσότερη ανάγκη από οτιδήποτε άλλο.

Μια επιτυχία που εάν συνοδευτεί με καλή εμφάνιση, θα επαναφέρει τη χαμένη αυτοπεποίθηση και θα δημιουργήσει καλύτερα δεδομένα ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν. Οπότε, σε περίπτωση που οι πρωτευουσιάνοι κλείσουν θέση στο καρέ του κυπέλλου, εξυπακούεται πως τα οφέλη θα είναι πολλά και πολύπλευρα.

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με τα δεδομένα να μη μοιάζουν ιδανικά. Κάτι που αντικατοπτρίζεται μέσω απόδοσης και πολύ περισσότερο των αποτελεσμάτων. Στα δύο από τα τρία πρόσφατα παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε εξάλλου να κερδίσει. Ασφαλώς, τίποτα από τα άνωθεν δεν σημαίνει κάτι όσον αφορά στην έκβαση της μονομαχίας με τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Θα χρειαστεί να μπουν αποφασιστικά οι πρωτευουσιάνοι από το πρώτο λεπτό, να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και βεβαίως, να μετουσιώσουν την υπεροχή σε γκολ.

Εν ολίγοις να πετύχουν το πρώτο φετινό τέρμα στο Τσίρειο απέναντι στους «ισχυρούς» της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλων. Σε τέτοια υφής αναμετρήσεις εννοείται πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να πετύχεις γκολ και παραλλήλως να μη δεχθείς. Και νοουμένου πως ο Θρύλος περνά με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ, του δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Έχει μια δουλειά να τελειώσει σήμερα και καλείται να την ολοκληρώσει ιδανικά.

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν, ασφαλώς, πως πρόκειται για μια δύσκολη και ειδικών συνθηκών αποστολή. Το ματς δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που προηγήθηκε. Οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές. Γνωρίζουν όμως και το άλλο. Ποιο; Ότι κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος αν στον τελικό απολογισμό λείπει από την τροπαιοθήκη η κούπα του κυπελλούχου, την οποία έχει να κατακτήσουν από το 2015.

Τι καλείται να κάνει εν τέλει ο ΑΠΟΕΛ; Πρωτίστως να λειτουργήσει αρμονικά και να επιβάλει τους δικούς του κανόνες, περνώντας νωρίς-νωρίς το ισχυρό μήνυμα στον αντίπαλο πως «εγώ θα είμαι το αφεντικό». Να μπει πιεστικά από το πρώτο λεπτό, να κυκλοφορήσει την μπάλα ιδανικά και ασφαλώς, να βρει τον τρόπο παραβίασης της εστίας του Ρομό.

Οι επιλογές και τα ερωτηματικά

Ένας εκ των Πάρντο, Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Μιλάνοφ (δεξιά), Λάγο (ή Αλεξάνδρου αριστερά) και στο κέντρο της οπισθοφυλακής παρτενέρ του Ιωάννου θα αποτελέσει ο Αστίθ, εκτός κι αν προτιμηθεί η λύση του Γιαμπερέ. Οι Μοράις, Κάνιας θα είναι οι ανασταλτικοί μέσοι και στις πτέρυγες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Γιαννιώτας, Βάντερ. Τώρα, εάν δεν προτιμηθεί ο Μπερτόλιο ως επιτελικός μέσος, τότε δίπλα από τον Σωτηρίου στη γραμμή κρούσης θα πάρει θέση μάχης ένας εκ των Μπαράλ, Ντε Καμάργκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ