aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΚατάταξη UEFA: Ίδια η απόσταση Κύπρου-Ελλάδας, μπελάς η Σερβια

Κατάταξη UEFA: Ίδια η απόσταση Κύπρου-Ελλάδας, μπελάς η Σερβια

Δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από τη Σερβία ο Ολυμπιακός Πειραιώς, αφού έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα (3-1) και έτσι δεν έδωσε πόντους στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που κάνει μαζί με τη Κύπρο για την κατάκτηση της 15ης προνομιούχου θέσης στην κατάταξη της UEFA. Έτσι, η «γαλανόλευκη» παραμένει στη 15η θέση με 25.300 βαθμούς και στους -300 βαθμούς από τη χώρα μας που βρίσκεται στην 16η θέση. Μικρή, πολύ μικρή διαφορά, καθώς με μια νίκη του ΑΠΟΕΛ, η Κύπρος θα υποσκελίσει την Ελλάδα στη σχετική βαθμολογία.

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα αν αναλογιστούμε ότι η Σερβία με τους 500 της νίκης του Αστέρα φτάνει στους 24.250 πόντους και μας βάζει δύσκολα. Και θυμίζουμε ότι η Σερβία έχει ακόμα μία ομάδα, την Παρτιζάν, η οποία την Πέμπτη (3/10) για τους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ παίζει εκτός έδρας με την Αστάνα.

Την Πέμπτη ρίχνεται στη μάχη και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κύπρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενείται από τη Σεβίλλη στο «Ραμόν Σάντσες Πιχουάν», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον κερδίσει θα χαρίσει στην Κύπρο 500 βαθμούς και έτσι η χώρα μας θα ξεπεράσει την Ελλάδα στη σχετική βαθμολογία και θα ανεβεί ξανά στην προνομιούχα 15η θέση. Με ισοπαλία των «γαλαζοκιτρίνων» κόντρα στην ισπανική ομάδα η διαφορά από τη «γαλανόλευκη» θα μειωθεί μόλις στους 50 πόντους, ενώ με ήττα τα δεδομένα θα μείνουν ως έχουν.

Θυμίζουμε ότι οι βαθμοί που κερδίζονται από τα ματς, είτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ίδιοι για κάθε κλαμπ (2000 η νίκη, 1000 η ισοπαλία) και διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που «βγάζει» στην Ευρώπη η κάθε χώρα, βάσει του βαθμολογικού πίνακα κάθε πρωταθλήματος ξεχωριστά.

Ο ΑΠΟΕΛ με κάθε νίκη του, θα χαρίζει 500 βαθμούς στην Κύπρο κι ο Ολυμπιακός 400 (250 οι βαθμοί σε περίπτωση ισοπαλίας του ΑΠΟΕΛ για την Κύπρο και 200 για την Ελλάδα σε περίπτωση ισοπαλίας των Πειραιωτών). Βλέπετε, η Ελλάδα άρχισε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη φετινή σεζόν με έναν εκπρόσωπο περισσότερο από τη χώρα μας (πέντε έναντι τεσσάρων). Εξ ου κι η προαναφερθείσα διαφορά…

Στόχος της Κύπρου είναι να βρίσκεται στο τέλος της σεζόν στην 15η θέση προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Aν η Κύπρος μείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει περισσότερο, θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, αλλά με καμία στο Europa League 1 και τρεις στο Europa League 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ