aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Καρφιά» Ντε Καμάργκο: «Συνέβηκαν πολλά μεταξύ εμένα και του Δώνη»

«Καρφιά» Ντε Καμάργκο: «Συνέβηκαν πολλά μεταξύ εμένα και του Δώνη»

TOY XΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μετά την οριστικοποίηση και την επισημοποίηση της μετεγγραφής του στη βελγική Μαλίν, ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο μέσω δηλώσεών του (δείτε εδώ το βελγικό δημοσίευμα) σε ιστοσελίδα της χώρας, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του για το νέο σταθμό της καριέρας. Μεταξύ άλλων, άφησε και αιχμές για τον πρώην προπονητή του Γιώργο Δώνη.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η Μαλίν επιδίωξε την απόκτηση του Βραζιλιάνου και τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά κατάφερε να τον αποκτήσει τώρα. Ο Ντε Καμάργκο, είπε επίσης πως ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ήθελε να τον κρατήσει, ενώ εξέφρασε το παράπονο του που για ένα διάστημα ο προπονητής του τον άφησε στον πάγκο.

«Πολλά είχαν συμβεί μεταξύ εμένα και του προπονητή και κάθισα στον πάγκο για λίγο. Αλλά ο πρόεδρος ήθελε απολύτως να με κρατήσει. Τελικά ο προπονητής απολύθηκε και έγινα κορυφαίος σκόρερ. Ακόμα και τώρα ο σύλλογος ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό μου».

Joel Hoylaerts / Photo News

Στα 35 του χρόνια, η φετινή σεζόν με τα 18 τέρματα του σε 45 αγώνες, ήταν η πιο παραγωγική για τον Ντε Καμάργκο, όπως σημειώνεται και στο δημοσίευμα, ενώ γίνεται λόγος και για έναν τραυματισμό, τον οποίο θα προστατέψει στις διακοπές ο Βραζιλιάνος για να είναι έτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Επίσης, τονίζεται πως η Μαλίν με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο, είναι η πέμπτη βελγική ομάδα του Ντε Καμάργκο, αφού πριν από την Γκλάντμπαχ και τον ΑΠΟΕΛ, προηγήθηκαν οι Σταντάρ Λιέγης, Γκένκ, Μπρούσελς και Εουσντέν-Ζόλντερ.

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο Βέλγιο. Ειδικά επειδή η Μαλίν είναι φιλόδοξος σύλλογος (σ.σ. άσχετα αν υποβιβάστηκε). Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εξαιρετική σεζόν. Αλλά τώρα πρώτα θα πάω διακοπές στη Βραζιλία».

Joel Hoylaerts / Photo News

Όπως επίσης σημειώνεται παρακάτω, ο Ντε Καμάργκο «είχε προσφορές και από την πατρίδα του, αλλά επέλεξε να επιστρέψει στο Βέλγιο». «Ένιωσα πολύ λίγη φιλοδοξία κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με ομάδες της Βραζιλίας. Θα ήταν διασκεδαστικό για την οικογένειά μου να μπορώ να δείξει τις ικανότητές μου στη Βραζιλία».

Όσον αφορά στην παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ, είπε: «Ήταν πραγματικά φανταστικά, στέφθηκα δύο φορές πρωταθλητής, συμμετοχή στο Champions League, έχω λάβει πολλά συγχαρητήρια και από το Βέλγιο, το επίπεδο ίσως ήταν ελαφρώς χαμηλότερο, αλλά έχουν και πλέι-οφ στην Κύπρο και συναντάς μόνο ομάδες που φτάνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Joel Hoylaerts / Photo News

Ο Ντε Καμάργκο δεν μπορεί να περιμένει την έναρξη της νέας πρόκλησης στην καριέρα του όπως σημειώνεται. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε επίσης αρκετές φορές με τον προπονητή Ντένις φαν Βάικ ο οποίος τον περιμένει να έχει ηγετική στάση και νοοτροπία εντός και εκτός γηπέδου, εννοώντας τα αποδυτήρια. Κάτι που έλειπε από τη λήξασα σεζόν όταν υποβιβάστηκε η Μαλίν. «Εξαιτίας της δικής μου εμπειρίας, ξέρω ποιο ρόλο μπορώ να παίξω στα αποδυτήρια. Θα προσπαθήσω επίσης να είμαι ηγέτης στον τομέα αυτό», είπε ο έμπειρος φορ.

Joel Hoylaerts / Photo News

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ