aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΚαρδιοχτύπησε ο ΑΠΟΕΛ αλλά άρχισε με νίκη τη χρονιά (pics & video)

Καρδιοχτύπησε ο ΑΠΟΕΛ αλλά άρχισε με νίκη τη χρονιά (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Με νίκη με 4-2 επί της Αναγέννησης ξεκίνησε το νέο χρόνο ο ΑΠΟΕΛ, μία άνετη νίκη για τους «γαλαζοκίτρινους» που σπίλωσε ένα κακό πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο δέχτηκαν και τα δύο γκολ από την Αναγέννηση. Σκόρερ για τον ΑΠΟΕΛ οι Αλωνεύτης (10’), Βινίσιους (17’, 60’) και Γιαννιώτας (73’), ενώ για την Αναγέννηση μείωσαν στο σκορ οι Βέσλεμ (70’) και Μπριζίντο (71’).

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε φουριόζος στον αγώνα με σκοπό να ανοίξει γρήγορα το σκορ απέναντι στην ουραγό Αναγέννηση. Το γρήγορο τέμπο των «γαλαζοκιτρίνων» δεν έδωσε καμία ευκαιρία στην Αναγέννηση, αφού μόλις στο 10’ ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με σουτ του Αλωνεύτη που κόντραρε στο σώμα του Μάστρου και πέρασε στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ είχε προηγουμένως δύο δοκάρια με τον Σωτηρίου στο 8’ και τον Αλωνεύτη στο 9’.

Στο 17’ ο Βινίσιους διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με δύσκολη γυριστή κεφαλιά μετά από ασίστ του Ντε Καμάργκο. Ένα λεπτό πιο πριν ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μάστρου να απεκρούει εξ επαφής το σου του.

Στη συνέχεια του ημιχρόνου πίεσε ο ΑΠΟΕΛ και για τρίτο γκολ αλλά η ευκαιρία του Ντε Καμάργκο στο 32’  και η διπλή ευκαιρία με τον Εφραίμ και τον Αλωνεύτη στο 38’ δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν και οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν ξεκίνησαν με την ίδια δυναμική και στην επανάληψη, εντούτοις πίεζαν για τη διεύρυνση του σκορ και στο 60’ το κατάφεραν με κεφαλιά του Βινίσιους πάλι μετά από κεφαλιά του Καρλάο στην περιοχή και ασταθή απόκρουση του Μάστρου.

Λίγα λεπτά μετά ο Εφραίμ έχασε φοβερή ευκαιρία όταν μετά από τακουνάκι του Ντε Καμάργκο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μάστρου αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Μετά και από αυτό ένα άσχημο πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να καρδιοχτυπήσει τον ΑΠΟΕΛ όταν ο Βέσλεμ μείωσε αρχικά στο 70’ με μακρινό άπιαστο σουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μπριζίντο μείωσε στο γκολ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βέσλεμ.

Οι του ΑΠΟΕΛ φαίνεται να ξύπνησαν μετά το ξαφνικό σοκ από τα δύο απανωτά γκολ της Δερύνειας και με γκολ του νεοεισελθέντα Γιαννιώτα στο 73’ καθάρισαν και τελειωτικά το παιχνίδι.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται εντός έδρας με τον Άρη (8/1), ενώ η Αναγέννηση αγωνίζεται με την Δόξα στο Μακάρειο (7/1).

Αναγέννηση Δερύνειας (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μάστρου, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου, Φωτίου, Θεράπωντος (89’ Σλόουε), Χριστοδούλου, Βλασόπουλος (59’ Φουρτάδο), Νατσιόπουλος (86’ Κάλεζιτς), Μπριζίντο, Βέσλεμ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Ιωάννου, Μιλάνοφ, Βινίσιους, Μοράις, Αλωνέυτης (80’ Μπερτόλιο), Εφραίμ (69’ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (62’ Παπαφώτης), Ντε Καμάργκο.

Σκόρερ: 70’ Βέσλεμ, 71’Μπριζίντο / 10’ Αλωνεύτης, 17’, 60’ Βινίσιους, 73’ Γιαννιώτας.

Κίτρινες: Ευθυμίου / -.

Αποβολές: -.

Στάδιο: Τάσος Μάρκου.

Διαιτητής: Γεώργιος Νικολάου.

Α’ Βοηθός: Αγγέλα Κυριάκου.

Β’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

4ος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Το live του αγώνα:


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ