aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και κάποια μένουν ίδια…

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και κάποια μένουν ίδια…

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και κάποια μένουν ίδια… «Ευέξαπτοι» οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας προκάλεσαν διακοπή του αγώνα της ομάδας τους με τον ΑΠΟΕΛ στις 5 Μαρτίου 1959. Σε ρεπορτάζ του Ντίνου Κωνσταντίνου στον «Φ» αναφέρεται ότι «η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήτο συμπαγής και αδιαπέραστος και απέκρουσε τις μανιώδεις επιθέσεις της Ομόνοιας, της οποίας το παιχνίδι ήτο ισάξιον».

Ο αγώνας διακόπηκε στο 8ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Αναστασιάδης έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Ομόνοιας. Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας υποδείκνυε ότι «πρέπει να γίνη εις όλους μας αντιληπτόν ότι η κυπριακή διαιτησία παρουσιάζει πολλά αδύνατα σημεία, τα οποία χρήζουν θεραπείας, εντούτοις πρέπει να παραδεχθώμεν ότι η μπουκάλα όχι μόνον δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος, αλλά ως μέσον αποδοκιμασίας είναι από τα πλέον βάρβαρα».

Καταδικάζοντας τα επεισόδια, προσέθεσε ότι «διαπιστώνει ότι τοιούτου είδους εκδηλώσεις των οπαδών προξενούν ζημίαν εις το σωματείον και εάν ούτοι νομίζουν ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν με ψυχραιμίαν και αυτοσυγκράτησιν τας συναντήσεις, είναι απείρως προτιμότερον και δι’ αυτούς και διά το σωματείον να απέχουν των συναντήσεων».

Βεβαίως, στις μέρες μας αφαιρέστε τα επεισόδια από το πρόσφατο παρελθόν και κρατήστε μόνο τις φωνές κατά της διαιτησίας. Αυτό διότι από ένα σημείο και μετά η αστυνόμευση ήταν αυξημένη στα «αιώνια ντέρμπι», ενώ κατά τις τελευταίες σεζόν προέκυψε και η κάρτα φιλάθλου, συν το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον ΑΠΟΕΛ και μαζί με τον κόσμο, χάθηκαν τα επεισόδια και το ενδιαφέρον.

Φέτος όμως είναι αλλιώς και απόψε αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το «αιώνιο ντέρμπι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ