aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Kάνει «κλικ» στον Δώνη

Το…γυαλισμένο μάτι του 47χρονου κόουτς για το προπονητικό project της πειραϊκής ομάδας. – Οι κοινοί γνωστοί και ο υψηλός συντελεστής δυσκολίας για την μετακόμιση στου Ρέντη.

Δύο μήνες παραμονής στο προπονητικό…ράφι τείνει να συμπληρώσει ο Γιώργος Δώνης, έπειτα απ΄το πρόωρο κι άδοξο τέλος της θητείας στην Αλ Σαρτζά.

Βεβαίως, μια κουβέντα είναι η επάνοδος στην προπονητική δράση. Ειδικότερα στα πάτρια εδάφη η προοπτική συνεργασίας με κάποια σουπερλιγκάτη ομάδα, δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα καλές πιθανότητες. Να το αναλύσουμε λιγάκι;….

Στον Παναθηναϊκό που διαχρονικά υπάρχει πολύ καλή άποψη και εκτίμηση στο πρόσωπο του 47χρονου τεχνικού, διανύουν τους πρώτους μήνες της εποχής – Ουζουνίδη, δηλώνοντας απόλυτα ευχαριστημένοι από τη δουλειά του Εβρίτη τεχνικού.

Στην ΑΕΚ ακόμη κι αν ο Μανόλο Χιμένεθ δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης το προσεχές καλοκαίρι και στην Ένωση ψάξουν για νέο κόουτς, πολύ δύσκολα θα παίξει θέμα επιστροφής του Δώνη, ο οποίος δεν αποχώρησε και με τον καλύτερο τρόπο απ΄τους «κιτρινόμαυρους».

Βλέπετε, εκείνη η παλιά προσφυγή και η υψηλή αποζημίωση, ακόμη κρατάει ζωντανές τις μνήμες στον οργανισμό της Ένωσης. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι.

Οσο για την αγαπημένη του ΑΕΛ στην οποία κατά δήλωσή του θα ήθελε να γυρίσει κάποια στιγμή στο μέλλον;…

Μάλλον δεν βρίσκεται σε τέτοια φάση (σε όλα τα επίπεδα) ώστε να συγκινεί τον κόουτς και να επιδιώξει να ανταμώσουν ξανά στο άμεσο μέλλον.

Αντίθετα το προπονητικό project του Ολυμπιακού και «κλικ» του κάνει και το βλέπει ως μια τεράστια ευκαιρία, ή αν θέλετε έναν… προθάλαμο για την μετέπειτα καριέρα σε πάγκους ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.

Όχι πως δεν υπάρχουν κοινοί φίλοι και γνώριμα πρόσωπα και στις δύο πλευρές, που θα μπορούσαν να τους φέρουν σε επαφή. Αλίμονο. Μικρός, πολύ μικρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο κι όπως μας έχει διδάξει πολλάκις η ιστορία, παίκτες (βλ. Βύντρα, Μπασινάς) και προπονητές (βλ. Ουζουνίδης) με προϋπηρεσία στον Παναθηναϊκό, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση να περάσουν το κατώφλι του Ρέντη λόγω των αντιδράσεων των οργανωμένων οπαδών.

Μια φορά, ο Δώνης ποτέ δεν παύει να ελπίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ