aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαλύτερο παράδειγμα ο Εμπεσίλιο

Καλύτερο παράδειγμα ο Εμπεσίλιο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

[email protected]

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00

Για πιτσαδόρο μίλησε τις προάλλες ο Γιώργος Δώνης αναφερόμενος στον Ζαχίντ θέλοντας να αναδείξει κάποια κουσούρια που κουβαλάει η φυλή των οπαδών. Προχθές στον αγώνα κυπέλλου με τον Ερμή, ο Εμπεσίλιο του έδωσε ερέθισμα που θα μπορούσε να έκανε πάρτι λόγω εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα. Διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, και τα όσα άκουγε το καλοκαίρι φαντάζουν σαν μια κακή ανάμνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ!

Δεν ήταν στην Κύπρο τότε ο Ελλαδίτης τεχνικός αφού στη θέση του ήταν ο Μάριο Μπέιν. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν εκτίμησε σωστά τον συμπατριώτη του αφήνοντας τον εκτεθειμένο στη θέση που τον χρησιμοποιούσε. Αρκετές τότε φορές το είχα επισημάνει και ας ήταν κόντρα στο ρεύμα. Ο Εμπεσίλιο είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που αν και αξιόλογοι «πληρώνουν» τα πειράματα των προπονητών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορόσημο το 2018 για το ποδόσφαιρο

Τέτοιες περιπτώσεις στο νησί μας είχαμε πολλές. Για να αποδώσει ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται, όχι απλώς τον χρόνο του, αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες. Δεν έχει να κάνει μόνο με την υπομονή, αλλά και τη διαχείρισή τους. Στο φετινό καλοκαίρι ο Εμπεσίλιο ήταν «φευγάτος». Τα γρήγορα αντανακλαστικά της διοίκησης και κυρίως του Πρόδρομου Πετρίδη απέφεραν καρπούς και σήμερα ο 26χρονος μέσος αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Η φετινή σεζόν φαίνεται να είναι η αποδοτικότερή του ενώ λόγω και των χαρακτηριστικών του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Έχει το χάρισμα να ντριμπλάρει, του αρέσει να σουτάρει από μακριά, ενώ έχει και την ευχέρεια να παίξει κάθετα. Όλα αυτά ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Γιώργος Δώνης, αξιοποιώντας όλα του τα προσόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν υπάρχει αλληλεγγύη

Οπότε ήταν άλλη μια ευκαιρία να μιλήσει για αυτού του είδους τα θέματα που η ψυχολογική βία μπορεί να κάνει εξαερίσει μια καριέρα. Το μπούλινγκ στα σχολεία είναι ένα τεράστιο θέμα. Το ποδοσφαιρικό «μπούλινγκ» στο νησί μας μπορεί να είναι και μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές μέσω των Social Media «κατασπαράσσονται» από τους ιθαγενείς φιλάθλους με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται να μας παρέχει το δικαίωμα να την παρομοιάζουμε με Ρωμαϊκή Αρένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο ανταγωνιστικό, παρόλα τα προβλήματα

Ο Εμπεσίλιο σήμερα, με τις εμφανίσεις του, ξέφυγε του αλαλάζοντος πλήθους. Όπως ξέφυγε και ο Ζαχίντ. Παρόμοιες συμπεριφορές τυγχάνουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, από άλλες φυλές. Στην «πράσινη» στήθηκε στον τοίχο των… social media ο Φελτχούιζεν, στη «γαλάζια» σήμερα είναι η σειρά του Καμαρά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ