aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαλύτερα δεν γίνεται για τον ΑΠΟΕΛ!

Καλύτερα δεν γίνεται για τον ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Καλύτερα δεν θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα στον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι όχι μόνο πέρασαν αλώβητοι από το Δασάκι, όχι μόνο ο Κρίστιανσεν δεν χρειάστηκε να ρισκάρει τη συμμετοχή του Πιέρου, αλλά είδαν και την ψαλίδα να ανοίγει στο +5 από την ΑΕΚ. Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με το διπλό από μια δύσκολη έδρα, δείχνοντας χαρακτήρα και μέταλλο μεγάλης ομάδας, η οποία πλέον πάει με άλλον αέρα στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, αλλά και στα υπόλοιπα ντέρμπι που ακολουθούν.

Αυτή είναι η αύρα που αποπνέει ο ΑΠΟΕΛ και όλα τα πάρα πάνω έχουν γίνει τρόπος ζωής την τελευταία δεκαετία στον Αρχάγγελο. Οι πέντε βαθμοί που χωρίζουν τους γαλαζοκίτρινους από τη δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία με κανέναν τρόπο δεν σημαίνει πως κρίθηκε οτιδήποτε και πολύ περισσότερο η υπόθεση τίτλος.

Αντίθετα για τον ΑΠΟΕΛ τα πραγματικά δύσκολα τώρα αρχίζουν, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής, ακολουθεί στην 24η αγωνιστική το ντέρμπι με την ΑΕΛ (στο ΓΣΠ), στη συνέχεια έχει την έξοδο στο Τσίρειο και τον αγώνα με τον Απόλλωνα και στο τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος το «αιώνιο» ντέρμπι.

Στα ευχάριστα για τον Τόμας Κρίστιανσεν και το γεγονός ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα πάει με γεμάτο οπλοστάσιο, αφού ο Μπερτόλιο ήδη πήρε χρόνο συμμετοχής, οι Μιλάνοφ, Μπαράλ και Βάντερ άρχισαν να μετρούν αντίστροφα, ενώ και ο Σωτηρίου, που πήρε τις ανάσες του, θα είναι κι αυτός ετοιμοπόλεμος.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριου Πετεβίνου, ο Εμπεσίλιο θα χρειαστεί δύο περίπου βδομάδες για να μπορεί να υπολογίζεται, ο Γιαμπερέ θα εγγραφεί την Παρασκευή, ενώ ο Κάνιας ήρθε με προετοιμασία μόλις 12 ημερών.

Όλα αυτά σημαίνουν πως τα τρία νέα αποκτήματα θα χρειαστούν κάποιο χρόνο (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο)  προσαρμογής, αλλά και για να ριχθούν στη μάχη του πρωταθλήματος. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως ο Κρίστιανσεν θα τους έχει όλους στη διάθεσή του στα τρία ντέρμπι της ουράς, δηλαδή με ΑΕΛ, Απόλλων και Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ